Wiek: 19 Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 1460 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 06 Mar, 10 23:34 Znamy tytuł nowej płyty Iron Maiden - "The Final Fronti
Iron Maiden ujawniło światu tytuł ich nowej płyty. Krążek ma się nazywać The Final Frontier, a jego premiery powinniśmy oczekiwać "późnym latem tego roku". Oprócz tego zespół zagra serię koncertów w Ameryce Północnej (czerwiec/lipiec) oraz w Europie (sierpień) odpowiednio pod nazwami "The Final Frontier 2010 North American Tour" oraz "The Final Frontier 2010 European Tour". Podczas tour de ameryka, zespół będzie supportowany przez chłopaków z Dream Theater. Całość promuje grafika, którą możecie zobaczyć obok.
Od siebie tylko dodam, że mam nadzieję, iż owa grafika nie będzie miała nic wspólnego z okładką nadchodzącej płyty, gdyż jest to zdecydowanie najgorszy wizerunek Eddiego w historii.
EDIT: no i te nazwy tras... kiedyś były naprawdę fajne, np X Factour, No Prayer On The Road, World Slavery Tour... a od jakiegoś czasu jest [nazwa płyty] Tour, co brzmi po prostu chujowo.
jest to zdecydowanie najgorszy wizerunek Eddiego w historii.
może niezbyt sympatyczny, ale czy najgorszy?. gorszy nawet od
tandetnej grafiki komputerowej z wildest dreams? . mi się podoba
NivlheiM napisał/a:
EDIT: no i te nazwy tras... kiedyś były naprawdę fajne, np X Factour, No Prayer On The Road, World Slavery Tour... a od jakiegoś czasu jest [nazwa płyty] Tour, co brzmi po prostu chujowo.
Wiek: 19 Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 1460 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 07 Mar, 10 12:33
No właśnie, przynajmniej to coś przypominało edka wtedy, ale poziom wykonania wywoływał u mnie wybuch śmiechu (i nadal wywołuje - porzecież ten np Futureal to jest dowcip chyba - ja tam widzę eddiego złożonego z kloców lego - te kolory na nim pasują do siebie jak pięść do nosa. Do tego to fioletowe coś na łbie - ja tam do dziś widzę kaszkietówkę. )
Final tour to NA PEWNO nie będzie - nawet przy założeniu, że faktycznie ten album będzie ostatnim studyjnym - czekają nas (oprócz obecnej) jeszcze trasy wspominkowe promujące kolejną część historii Maiden na DVD i trasa pożegnalna... Także jeszcze chwilkę Ironi pograją zanim zejdą ze sceny
Could be the last chance to $uck off the money from dear fans tour -> tak byłoby przynajmniej zabawnie
Myślę, że na starość Ironi zrobili się super poważni - kiedyś czy to tekstach, grafikach, nazwach tras pojawiało się masę drobnych śmiesznych szczególików świadczących o poczuciu humoru, które niewątpliwie chłopaki mają - a teraz mam wrażenie, że wszystko idzie jak ze sztampy... Płyta - kasa - trasa - kasa
(z wywiadu z Nickiem )
Powiem szczerze, ze ten Eddie zawiódł moje oczekiwania, bo spodziewałam się.. no czegoś innego, a tu tak... kosmicznie Ten Obcy, albo co. No, ale jeszcze nic nie wiadomo Nie ma co krytykować Edda, ocenimy zawartość krążka Ja wierze, że to będzie coś dobrego, no ale pozostaje czekać
_________________ As I walk all my life drifts before me.
Thought the end is near I'm not sorry.
Catch my soul, it's willing to fly away.
Wysłany: Wto 16 Mar, 10 15:54
Są już nieoficjalne wieści na temat tracklisty, ale traktuję je jako z palca wyssane.
1./"Beyond The Eyes Can See" /Harris/Smith, Harris/4:17
2./"Where No Man Has Gone Before" /Dickinson/Smith, Harris/5:52
3./"Higher And Faster" /Dickinson, Harris/Smith, Harris, Murray/7:34
4./"The Antagonist" /Harris/Gers, Harris/6:07
5./"Longing For Heaven" /Dickinson/Smith, Harris, Dickinson/6:58
6./"Murky Space Race" /Dickinson/Dickinson, Harris/7:36
7./"Catastrophe Of A Thousand Light Years" /Harris/Murray, Harris/8:29
8./"The Final Frontier" /Harris/Gers, Smith, Harris/14:09
dla mnie się tylko liczy czy album będzie dobry, co do okładki to wierzę ,że ten rysunek nie ma z nią związku, inna sprawa ,że okładki dwóch ostatnich płyt nie bardzo mi się podobały
Tytuły brzmią bardzo wiarygodnie, ale ta "zespołowa" praca całego zespołu w praktycznie każdej piosence? To z kolei brzmi zbyt wzorcowo.
Osobiście wolał bym aby najwięcej na płycie znalazło się pomysłów Adriana i Bruce. Płyty Powerslave i SIT brzmiały wyśmienicie! W dużej mierze dzięki Ich wkładowi. Dużo chwytliwych, różnorodnych riffów oraz pokaz najlepszych możliwości wokalnych Dickinsona w dyskografii Dziewicy.