UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Wishbone Ash 16.02.2010 Proxima, Warszawa
Autor Wiadomość
Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Sro 17 Lut, 10 21:52   Wishbone Ash 16.02.2010 Proxima, Warszawa

Kochani :)

Wczoraj miałem przyjemność być na jednym z dwóch polskich koncertów Wishbone Ash... Pomimo nie najlepszej aury publiczność licznie dopisała szczelnie wypełniając "małą scenę" w Proximie...

Koncert (prawie) rewelacyjny - mały minus za dźwięk, no i troszkę szkoda, że Panowie nie zagrali "Persephony" (o co prosili fani na koniec), "Warriora", czy "Sorrel"... Być może następnym razem ;)

Sam występ trwał godzinkę 40 minut - czyli całkiem przyzwoicie:

01. Pilgrim
02. Driving A Wedge
03. Sometime World
04. The King Will Come
05. Throw Down The Sword
06. Lady Jay
07. Front Page News
08. The Way Of The World
09. Engine Overheat
10. Living Proof
11. Reason To Believe
12. Phoenix
13. Blowin Free
14. Jail Bait

Po koncercie i chwili przerwy pojawił się Andy Powell - jedyny muzyk grający w Wishbone Ash od początku istnienia zespołu - nic więc dziwnego, że do Andiego ustawiła się całkiem spora kolejka... Gość NAPRAWDĘ długo podpisywał ludziom płyty stojąc za barierkami i wdając się od czasu do czasu w rozmowy z fanami :)

Mi również udało się zdobyć podpis Andiego wciskając się przed barierki (dosyć niecodzienna sytuacja jak na mnie ) Ludki robili mu fotki, albo wychylali się przez barierki... Ja jednak postanowiłem się nie pchać albo robić zdjęcia z nad głowy itp. Podobno wszystko da się załatwić kulturalną rozmową :)
Zatem po prostu poprosiłem Andiego czy byłby tak uprzejmy i na chwilkę przerwał podpisywanie i dla odmiany pozował przez sekundę do zdjęcia :)

- ( :mrgreen: ) Zdjęcie? Pewnie, ale będzie Cię to kosztowało dwie stówy... Masz tyle? :mrgreen:
- :mrgreen: Miałem parę groszy dopóki nie odwiedziłem sklepiku z gadżetami :mrgreen:
- A... No dobra, trudno

Puknął "Pana miśka :) " blokującego mi przejście... - Przepuść go, OK? :)

Po czym przeszedłem za barierkę, podałem aparat sympatycznej Pani i bum :)

Znacznie mniej oblegani byli basista Bob Skeat i drugi gitarzysta "Muddy" Maninen (młody bębniarz nie zaszczycił nas obecnością)... Pogadałem sobie spokojnie z owymi dżentelmenami na luzie o starym rocku (czekając aż się rozładuje kolejka do szatni), poprosiłem o autografy i zdjęcie, które znowu zrobiła jakaś sympatyczna Kobietka :)

"Muddy" Maninen i Bob Skeat

Ogólnie super pozytywni goście i występ pierwsza klasa :)

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Sro 17 Lut, 10 23:16   

Jak zwykle gratuluję relacji :) Mimo wszystko i tak bym u siebie nie poszedł, bo a)kaska, b) praca c) nie znam poza "Argus" ;)

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Sro 17 Lut, 10 23:29   

Frodli napisał/a:
Jak zwykle gratuluję relacji :) Mimo wszystko i tak bym u siebie nie poszedł, bo a)kaska, b) praca c) nie znam poza "Argus" ;)

Koło mnie bawił się młody chłopaczek (zaciągnięty na koncert przez Mamę tak około 40+) i wątpię by znał całą dyskografię - zresztą ja też nie znam wszystkich płyt - lata 70/80 - wiadomo, ale potem to już tak wybiórczo - co nie przeszkadzało mi się super bawić - jak widzisz grali praktycznie same "klasyki" :)

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Sro 17 Lut, 10 23:43   

To widzę publika jak na Nazareth pełna rozpiętość wiekowa 15-60 :)

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Gość

Wysłany: Czw 18 Lut, 10 00:25   

Set fajny, ale mnie by brakowalo Persephone

Odpowiedz do tematu