Wysłany: Wto 25 Sie, 09 13:33 Iron Maiden - Warsaw 2008 Birthday Cacophony (GarfieldPL)
Witam.
Fanclubowicze Polskiego Fan Clubu Iron Maiden "Blood Brothers" nacieszyli się już swoim bootlegiem audio. Czas na resztę społeczeństwa. Dziś jest dzień otwarty. Udostępniam wszystkim Standard Edition naszego nagrania(kompletny zapis koncertu)
Udostępniam również bootleg marcowego koncertu Opeth ze Stodoły, który kiedyś wzbudził tu zainteresowanie a niejaki Backbone chciał go przerobić na mp3 . Jest mu wybaczone.
Proszę po ściągnięciu przeczytać pliki info i respektować moje zasady. Najbardziej zależy mi na NIEROZPOWSZECHNIANIU tych zapisów w formatach stratnych a zwłaszcza w mp3. Proszę również NIE GMERAĆ w nagraniu(nie doklejać do innych wersji, nie montować jakichś frankensteinów). Zabraniam. Nie mam zamiaru tłumaczyć dociekliwym dlaczego. Po prostu mam swoje normy i pewnych rzeczy wymagam.
Jeśli komuś nagrania się spodobają i odrobinę umilą życie, to będzie mi bardzo miło. Jeśli ktoś będzie rozczarowany - jego sprawa. Wtedy może sobie wypalonymi CDR podetrzeć zadek. Oczywiście po uprzednim połamaniu, dla lepszego efektu.
Tym którzy zaczną te zapisy rozpowszechniać w mp3 na różnych chomikach czy mailami z pewnością zdechną wszystkie krowy i świnie, kobiety porodzą bękarty a hemoroidy nie pozwolą wysiedzieć pięciu minut na du***....
Reklamacji nie przyjmuję i za straty moralne po odsłuchaniu nie biorę odpowiedzialności.
Widzę, że jesteś zbyt leniwy aby sobie upolować konto na dime, co wbrew pozorom jest bardzo łatwym zadaniem. Wystarczy się przyczaić i często odświeżać stronę rejestracji. Fatalna ta dzisiejsza młodzież. Dać im na tacy i jeszcze mają specjalne życzenia. Zero skłonności do poświęceń. Najlepiej wszystko dać do łapy najłatwiejszą drogą.
Nie będę tego uploadować na rapidzie, bo rapid to gówno. Poza tym teraz wrzucam Opeth na dime a możliwości mojego łącza też nie są jakieś zbyt rewelacyjne żeby robić tyle rzeczy na raz. Szczerze mówiąc nie zależy mi na tym, by moje nagranie wisiało na jakimś za***nym rapidzie, pozbawione plików tekstowych z ważnymi informacjami, bo tak najczęściej się staje z bootlegami. Jakiś dyletant wywala pliki tekstowe z warunkami tapera. Nikt nie wie skąd jest nagranie, jaka okładka itd. Potem krąży jakiś anonim po necie, z czasem przerobiony do mp3 i co zostaje z czyjegoś wysiłku? Gówno.
Niestety będziesz musiał się bardziej wysilić. Jeśli już macie zamiar coś mojego gdzieś wrzucać to róbcie to uploadując pliki bezstratne z kompletnym folderem na prywatnym serwerze a nie na jakichś śmieciowych serwisach typu rapid czy chomik.
Bogi [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 09 17:38
Dzięki wielki Garfield!
Garfield napisał/a:
Wystarczy się przyczaić i często odświeżać stronę rejestracji.
Tam są jakieś problemy z rejestracją? Bo ja właśnie się zarejestrowałem i żadnych problemów nie było.
Stranger. Programem flac fronted zrobisz z flaca wav. Później możesz sobie zrobić z tego mp3 każdym prostym znanym sobie programem. Oczywiście rozumiem, że to na własny użytek i nie będziesz tego rozpowszechniać w necie w takiej postaci.
Myślę, że chyba nie podzieliłbym się niczym więcej gdyby ktoś sprawił mi zawód i z przekory nie zastosował się do moich obwarowań.
Wiek: 26 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1675 Skąd: wieś na kr
Wysłany: Wto 25 Sie, 09 18:17
Garfield napisał/a:
Stranger. Programem flac fronted zrobisz z flaca wav. Później możesz sobie zrobić z tego mp3 każdym prostym znanym sobie programem. Oczywiście rozumiem, że to na własny użytek i nie będziesz tego rozpowszechniać w necie w takiej postaci.
Myślę, że chyba nie podzieliłbym się niczym więcej gdyby ktoś sprawił mi zawód i z przekory nie zastosował się do moich obwarowań.
A w jakim celu? Tutaj nie pomogę, bo się zwyczajnie na tym nie znam. Może nie róbmy sobie jaj.
Edit.
Łukasz. Jak widzę, przy odrobinie cierpliwości udało Ci się wyhaczyć konto na dime. To jednak jest banalne prawda? Sprawdź teraz czy nie masz blokady na firewallu albo windowsie, bo widzę, że masz zerowy download.
Tam są jakieś problemy z rejestracją? Bo ja właśnie się zarejestrowałem i żadnych problemów nie było.
www.dimeadozen.org napisał/a:
We are very sorry!
At the moment, there are at least 106,000 registered users at www.dimeadozen.org, the maximum allowed under DIME's current configuration.
However, free slots become available for new users daily as inactive accounts are deleted. When DIME has fewer than 106,000 registrants, new users can sign up. Please note that the statistics on DIME's web site are updated every ten minutes; therefore, you may see this message even if the web site reports fewer registered users than the maximum.
Thank you very much for your understanding.
dimeadozen.org
Garfield - dziękuję za taki gest i chęć podzielenia się z (jakby nie było) konkurencyjnym forum
ironlukasz napisał/a:
U mnie to nie idzie :/ szkoda.
Może masz "zły" program? Na przykład: strona www.extremebits.org nie pozwala ściągać za pomocą shareaza'y Poczytaj FAQ i sprawdź wszystko
Garfield - dziękuję za taki gest i chęć podzielenia się z (jakby nie było) konkurencyjnym forum
O jakiej konkurencyjności mówisz? Nie chce mi się z nikim rywalizować.
Na masowej oglądalności strony BB mi nie zależy. Jak widzisz nie prowadzimy jakiejś zawziętej kampani reklamowej, jest nas mało i działamy na zupełnie odmiennych zasadach niż wszyscy. Dużo rzeczy robimy po cichu a ogłaszamy je dopiero po fakcie.
Bootlegu nie dostaliście wcześniej, bo wcześniej nie miał go nikt. Miałem wobec nagrania inne plany. Limitowana wersja fanclubowa w fachowej poligrafii zrobiona ze zrzutki klubowiczów i tylko dla nich, po kosztach produkcji a potem reszta w takiej postaci w jakiej bootleg teraz dostaliście. Niestety z przyczyn niezależnych(nieważne jakich) plany nie wypaliły, minął rok a nagrania nikt nie usłyszał, więc wprowadziłem w życie mocno uproszczony plan B. Standardowa okładka do wydruku na domowych drukarkach i w Internet. 3 tygodnie wcześniej nagranie dostali ludzie z BB(bo koszula bliższa ciału) a potem wszyscy. I to cała tajemnica dlaczego byłem niechętny podzieleniem się tym wcześniej.
Nie ukrywam, że obrzydzają mnie jakieś prymitywne sposoby dzielenia się nagraniami typu "poprosiłbym na maila" itd. Bootleg to nie jest jakieś śmierdzące gówno, zdjęcia z gołymi dupami czy inne badziewie. Ktoś się postarał, ktoś nad tym pracował, ktoś zamiast się bawić stał w tłumie i nagrywał a potem w domu robił jeszcze obróbkę cyfrową aby to polepszyć. Jeśli taka osoba życzy sobie by ludzie tego nie konwertowali do mp3 to należy to uszanować. Wiedząc jakie niektóre osoby tutaj i w innych miejscach w necie mają podejście do tematu, miałem zwyczajne opory aby ten bootleg dać szerszemu gronu.
Do takiej decyzji dochodzi się powoli.
Gość
Wysłany: Nie 30 Sie, 09 08:59
Garfield, a rapid czemu nie moze byc? skoro pliki we flac nadal beda i oryginalne readme ? Skoro z collectora nic nie zginie, download bedzie dostepny zawsze.
Dobra. Zgadzam się ale pod warunkiem, że pliki muzyczne będą we flac, będzie to tak pociśnięte, żeby konieczne było zaciągnięcie okładek, pliku md5 oraz info.
W sumie nie będę się upierać.
I tak jedna taka niemiecka szmata wrzuciła to w net w postaci na jaką się nie zgodziłem. ku*** dzień po każdej mojej premierze wrzuca to u siebie wywalając z plik tekstowego wszystkie moje warunki i robi tak z każdym moim nagraniem jakie upubliczniam.