Wysłany: Sob 31 Mar, 07 18:44
Sirius napisał/a:
2. Mroczna Wieża- King
Halleluyach! Wreszcie ktoś, kto czytał Mistrza.Siedmioksiąg absolutnie genialny(utknąłem na 7mym tomie - zgubiłem książkę w bilbiotece szkolnej 0.o. Chory teraz jestem, a i tak przed poniedziałkiem szans nie ma na dostanie sie do bilblioteki). Ostatnia klasa gim, jej mać.
Poza Kingiem? Tolkiena dość lubię, Sapkowskiego ubóstwiam, Kresa szanuję. I Pratchett. Absolutnie jeden z największych pisarzy - humorystów tego świata. Bogowie, honor i Ankh-Morpork, Straż, Straż!, Ciekawe Czasy, w ogóle cały świat dysku.
A, jeszcze jedno - kojarzy ktoś z szanownych forumowiczów Magdalenę Kozak jej Nocarza? Kontynuacja - Renegat. Obłędny debiut, powalająca kontynuacja, powieść rzuciła mnie na kolana po prostu . Wampiry w słuzbach specjalnych, jeśli chodzi o treść. Tyle powiem, żeby nie psuć ewentualnej zabawy :smile:
Przedmówca mnie przedmówił... Sapkowski! Wszystko absolutnie co wyszło spod jego ręki! J.R.R. Tokien- wszystko. Pratchett- obowiazkowo cały świat dysku. Jako też pani Kossakowska- "Siewca Wiatru". Lubię też od czasu do czasu przeczytać Michael Stackpole'a- niezłe s-f. Czytuj biografie- chociażby "Sprawiedliwość dla wszystkich". I, uwaga, Szekspira, także w oryginale. Zupełnie nie trawię natomiast Rowling i tego jej Potter- nużąca książka dla niedojrzałych emocjonalnie nastolatek.
A o Andrzeju Pilupiuku i niejakim pasozycie społecznym Jakubie W. nikt nie słyszał??? Jesli nie, to kazdy z Was ma obowiązek jutro wypożyczyc którąś z książek:
"Kroniki Jakuba Wedrowycza"
"Czarownik Ivanov"
"Weźmisz czarno kure..."
"Zagadka Kuby rozpruwacza"
"Wieszać każdy może"
Proponuje zacząć od Kronik, dla nie wtajemniczonych jest to książka przygodowa z czarnym humorem... to jest GENIALNE!!!
_________________ When I'm blind and I think I see everything,
Convincing myself again.
Wysłany: Sob 07 Kwi, 07 17:15
Jako lekture szkolną czytam "Kamienie na szaniec" Aleksandra Kamińskiego. Naprawde świetna ksiązka o walce podziemnych organizacji z faszystami podczas drugiej wojny. Polecam!
to hobbita wymieniłeś, a władcy pierścieni nie? dziwne... :shock:
jeśli o mnie chodzi to chyba nie ma sensu wymieniać, bo ja ciągle coś czytam i zbyt dużo książek mi się podoba, choć wśród tych ulubionych na pewno znajdzie się miejsce dla mistrza tolkiena, którego po prostu podziwiam, choć nie lubię innych książek fantasy.
a tak nawiasem mówiąc, to zauważyłam, że prawie wszyscy metale lubią tolkiena, a wielu ogólnie lubi książki fantasy, ciekawe, tacy nie z tej ziemi jesteśmy
_________________ "Jedno wam powiem: życie idioty to nie bułka z masłem" - Forrest Gump
Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 21:56
sikoritta napisał/a:
a tak nawiasem mówiąc, to zauważyłam, że prawie wszyscy metale lubią tolkiena, a wielu ogólnie lubi książki fantasy, ciekawe, tacy nie z tej ziemi jesteśmy
W ogóle metale to najbardziej oczytana, wyedukowana i inteligentna subkultura. Sanm nie wiem dlaczego ale naprawdę tak jest