Wiek: 22 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 946 Skąd: Pi-Ramzes
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 01:57 THERION
widzę że temat o tym wspaniałym zespole się jeszcze nie pojawił...
co sądzicie o tym zespole? czy znacie dobrze twórczość Christophera Johnsona i spółki?
moim zdanie jest to jeden z najlepszych zespołów metalowych w swej dziedzinie. każda płyta jest inna co świadczy o wielkim rozmachu twórczym Johnsona.
mi osobiście podobają się praktycznie wszystkie płyty począwszy od Ho Drakon Ho Megas. wcześniejsze deathowe jako tako lubię...
_________________ Save me smiling Jesus, get off that cross...
hmmm ja się tylko zapoznałem z CD Theli, (wczoraj sobie ją przypomniałem ) powiem że jest niezła, chórki itp dodają niesamowitego klimatu , ale tak zeby się z innymi CD obcykać to jakoś nie miałem czasu. Muszę to nadrobić
Wysłany: Sro 29 Sie, 07 13:28
Dopiero rozpoczynam przygodę z tą kapelą. Rozpoczęło się od "Flesh of the Gods" z gościnnym udziałem mego ulubionego wokalisty (Hansiego Kuerscha). Teraz katuję CD1 Gothic Kabbalah. Druga płytka mi nie podchodzi na razie, za to Gothic Kabbalah, Pherennial Sophia, Son of the Staves of Time, Tuna 1613 czy Trul to po prostu wymiatacze w swej klasie. Szczególnie drapieżna Tuna (genialny kawałek).
Swoją drogą momentem damskie wokale zajeżdżają mi gothic metalem, co trochę psuje ogólne wrażenie. Szczególnie SotSoT wydaje mi się typowym 'gockim' utworem.
Świetna kapela. Nie słuchałem wszystkich płyt jeszcze, mam tylko Gothic Kaballah, więc trza się dokształcić tym bardziej, ze do Krakowa przyjeżdżają w grudniu i myślę, zeby pojechać..
_________________ When I'm blind and I think I see everything,
Convincing myself again.