UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Somewhere in Time...
Autor Wiadomość
Frodli 
Powerslave

Wysłany: Wto 10 Kwi, 07 20:34   

Zacznę od nr 1. Intro długości 1 minuta to stanowczo za długo. Powinni je wydzielićm szczególnie że Caught... i tak zaczyna się w zasadzie w okolicy 50 sekundy. Wasted Years ma świetny, klimatyczny, kakofoniczny początek. A refrenem wymiata mnie w kąty Vice City, tak bardzo pasowałoby do tej gry. Bardziej niż 2MTM. Stranger In A Strange Land ma świetną ścieżkę muzyczną. Kawałek w klimacie nastepnej płyty (7th Son). The Loneliness ma początek w klimacie Afraid To Shoot Strangers i dlatego mi się podoba. Deja-vu kojarzy mi się z tytułem albumu zespołu Blue System, którego słuchałem w dzieciństwie :D Alex the Great jest za krótki! Jak już chcieli molocha walić na koniec to trza to było zrobić w stylu Rime Of The Ancient Mariner. Amen.

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)
Ostatnio zmieniony przez Frodli Wto 10 Kwi, 07 21:48, w całości zmieniany 1 raz  

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Wto 10 Kwi, 07 20:35   

Wiesz co mi się w twoim poście nie podoba?? To, że pominąłeś Heaven Can Wait :twisted: Nie podoba mi się też to że chwalisz Wasted Years. Cienki ten kawałek... i komercyjny że hej :mrgreen: Za to pominięcie Sea of Madness jest mi w 100% obojętne :wink:

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Wto 10 Kwi, 07 21:58   

Sirius napisał/a:
Wasted Years. Cienki ten kawałek... i komercyjny że hej

A, tam. IMO najlepszy na płycie. To intro naprawdę jest debeściackie. Wjeżdża na psychę. Jakbym Jarre Michel Jearre'a słuchał. Ale faktycznie brzmi jak typowy hicior, taki bezduszny jest ten kawałek. Toć przecie kiczowate, kolorowe, szalone lata 80. Więc czego chcieć od tego, że Ironi postanowili być nieszablonowi (po raz niepierwszy i nieostatni).

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Legacy 
Different World

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 15:29   

Sirius napisał/a:
Wasted Years. Cienki ten kawałek... i komercyjny że hej

Już sam początek zachwyca, wiec jaki on cienki ?? :roll:

qracoss 

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 16:24   

Sirius napisał/a:
Cienki ten kawałek... i komercyjny że hej

..chlopie najlepszy numer jaki znam na chandre
16.08.08-Assen Holandia

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 16:29   

Cienki i koniec!! :twisted: O gustach się nie dyskutuje. Dla mnie ten utwór tak samo jak Can I play with Madness to czysta komercha

Apparition 

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 16:43   

Pierwszy raz widzę, żeby ktoś pisał, że Wasted Years jest cienkie. :shock: Zwykle wszyscy się nim przesadnie zachwycają, czego także nie rozumiem... Po prostu porządny utwór, ale Ironi mają sporo lepszych już na samym Somewhere In Time.

Legacy 
Different World

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 19:15   

Sirius napisał/a:
Cienki i koniec!! O gustach się nie dyskutuje. Dla mnie ten utwór tak samo jak Can I play with Madness to czysta komercha

za dużo to sie nie znasz :smile: jak wasted years cienki to nie mas o czym dyskutować :razz:

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 19:28   

Kiedy mówię cienkie mam na myśli słabsze niż inne utwory na płycie :wink:

GuitarMan 1993 
zwykły człowiek

Wysłany: Sro 11 Kwi, 07 20:23   

Wasted Years to kawałek różniący się od innych na płycie. Jest dobry, bardziej melodyjny niż heavy metalowy. A co do solówki adriana to strzał w 10. Genialny pomysł. Lecz nie jest ona taka wirtuozowska jak niektórzy sądzą.

Lad_Samael 

Wysłany: Wto 17 Kwi, 07 23:24   

Widze że temat o mojej ulubionej płycie. Nie wiem czemu większość nie lubi Sea of madness, to jest moim zdaniem genialny utwór! To przejście pomiędzy 3 a 2 minutą po prostu miażdży klimatem. A główny riff jest naprawde nieszablonowy jak na Ironów i to tylko wychodzi na plus!
Cytat:
A co do solówki adriana to strzał w 10. Genialny pomysł. Lecz nie jest ona taka wirtuozowska jak niektórzy sądzą.
Zgadzam się, poprzez użyty efekt Adrian uzyskał subtelny chorus z dodatkowym echem i ta solówka może wydawać się trudna, ale chociaż nie jestem wirtuozem a umiem dobrze zagrać z 20 numerów Ironów na wiośle ta z Wasted years jest jedną z najprostszych, ale jakże urzekająca!!

nomad 

Wysłany: Pią 20 Kwi, 07 19:04   

Dla mnie najlepsze utwory na tej płycie to Sea of Madness(mój ulubiony),Stranger in the Strange Land,Caught Somewhere in Time i Alexander the Great. Cała reszta trzyma bardzo mocny poziom,może poza DeJa Vu.
Somewhere in Time to bardzo,bardzo mocna płyta, tekstkowo chyba najciekawsza płyta Maiden no i jest najspójniejsza muzycznie ,a klimat poraża, wszystko niesamowicie dopracowane ,wokal,solówki , ścisła czołówka płyt Maiden.

Wrocław,Hala Ludowa 28.11.2003
Chorzów,Stadion Śląski 29.05.2005
Ostrava,Stadion Bazaly 06.06.2007
Warszawa,Stadion Gwardii 07.08.2008

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Pią 20 Kwi, 07 20:20   

nomad napisał/a:
Cała reszta trzyma bardzo mocny poziom,może poza DeJa Vu.
Ja nie wiem czego wy wszyscy chcecie od tego utworu?? Przecież on jest świetny!! Szybki, melodyjny no i ma ciekawy tekst. Mi osobiście bardzo się on podoba

GuitarMan 1993 
zwykły człowiek

Wysłany: Pią 20 Kwi, 07 21:05   

Deja vu jest genialny. Super riff po intrze. Refren miód ;] Bardzo lubie ten utwór.

nomad 

Wysłany: Sob 21 Kwi, 07 00:31   

Sirius napisał/a:
nomad napisał/a:
Cała reszta trzyma bardzo mocny poziom,może poza DeJa Vu.
Ja nie wiem czego wy wszyscy chcecie od tego utworu?? Przecież on jest świetny!! Szybki, melodyjny no i ma ciekawy tekst. Mi osobiście bardzo się on podoba

mi też ,ale mniej od reszty, taka to cecha płyt z lat '80(chodzi mi tu głównie o płyty z lat 82-88), nawet świetne utwory bywają najgorsze na płytach,poziom tych płyt jest kosmiczny wprost

Lad_Samael 

Wysłany: Pon 23 Kwi, 07 08:23   

Deja vu - hmmm, cóż mogę powiedzieć świetny utwór:) Mi osobiście najmniej pasuje utwór Loneliness of the long distance runner, taki jakiś nijaki refren i solówki, troche przydługaśny, ja bym go skrócił do 4 minut bo jednakowe tempo dodatkowo nuży. Ale oczywiście to nie jest zły utwór, ale jeśli miałbym wybierać tą czarną owce to właśnie byłby ten utwór.

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Pon 23 Kwi, 07 15:39   

Lad_Samael napisał/a:
najmniej pasuje utwór Loneliness of the long distance runner
Toż to jest najlepszy utwór na płycie :roll: Naprawdę z jakim ludźmi ja się zadaję :razz:

Harnaś 
Rozciapciana klucha

Wysłany: Pon 23 Kwi, 07 15:41   

Nooo ten utwor jest cool :cool: :P Wogole przeonalem sie do SiT. Bardzo mi sie podoba początek Sea of Madness.

Lad_Samael 

Wysłany: Wto 24 Kwi, 07 10:47   

Sirius napisał/a:
Naprawdę z jakim ludźmi ja się zadaję
Z wielkim fanem Ironów rzecz jasna hehe No ale sami powiedzcie, gdyby kazdy lubil to samo nie byloby tego forum;) A wracajac do SiT tak sobie mysle co by tu jeszcze o niej napisac...Hmm moze tak; brzmienia gitar na tym albumie nie da sie powtórzyć! To jest najbardziej charakterystyczna plyta jesli chodzi o produkcje Dziewicy. Włączyłbym jeszcze Seventh son ze względu na pojawienie się klawiszy, które świetnie się odnajdują.

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Sro 25 Kwi, 07 19:16   

1. Caught Somewhere in Time - świetny opener, najlepszy utwór na płycie
2. Wasted Years- dobry utwór chociaż refren niedociągany psuje piosenke
3. Sea of Madness- niezbyt przypadł mi do gustu, typowy wypełniacz
4. Heaven Can Wait- podobnie jak Sea of Madnes chociaż bardziej przypadł mi do gustu.
5. The Loneliness of a Long Distant Runner- Dobry utwór, świetny wokal i intro
6. Stranger in a Strange Land- po kilku przesłuchaniach płyty niezbyt mi sie spodobał ale teraz uważam go za bardzo dobry
7. Deja Vu- Wspaniały refren, czegóż chciec więcej?
8. Alexander the Great- utwór dobry chociaż troszke nudny

a widły są sąsiada

Odpowiedz do tematu