Wysłany: Czw 04 Mar, 10 23:32
Witam serdecznie, Informacje są potwierdzone na oficjalnej stronie ironmaiden.com. Poczytajcie. Ja tylko powiem ze płyta nazywać sie bedzie THE FINAL FRONTIER i ukaze się latem. Szczęśliwie mówię dobranoc.
Wiek: 15 Dołączyła: 18 Sie 2008 Posty: 133 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią 05 Mar, 10 08:07
Robię bunt! Ten Edek wygląda jak nie-Edek i jak ktoś napisał na SB - nie pasuje do Ironów.
Szczerze mówiąc to sama se sobie przewidywałam album na wiosnę, albo wczesne lato - przed trasą. W sumie wolałabym by tak było. Obiecałam sobie, że nie przesłucham ani utworu przed zakupieniem albumu, by móc wszystko łyknąć na raz, a jeśli zagrają coś na trasie (na pewno) to i na pewno pojawi się to zaraz nagrane w internecie, a ja mam słabą siłę woli i nie wytrzymam .
Czekamy na daty europejskie i... Polskę. Chociaż wolę nie czekać, bo się jeszcze zawiodę .
Ten Edek po dłuższym przyjrzeniu i poświęceniu mu należnej uwagi prezentuje się trochę jak z Virtuala ta pęknięta czaszka przywodzi na myśl plakat promujący SIT a sam pomysł z łebkiem na froncie to już było... Generalnie nie jest tak źle jak Piszesz (Kiezix) ale do ideału daleko.
Wiek: 15 Dołączyła: 18 Sie 2008 Posty: 133 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią 05 Mar, 10 09:38
Na Virtualu Edek również mi się nie podoba i również moim zdaniem jest kiepski.
Jednak ta nowa wersja wydaje mi się nieco niesmaczna, może po prostu jestem przyzwyczajona do starego wizerunku.
Po prostu ten nowy nie ma prawie nic ze wspólnych cech: inne oczy, inny nos, kły. Rozsypuje się jak nigdy dotąd chyba.
Samo wykonanie nie jest złe, ale wolę grafiki tradycyjne. A już najlepiej gdyby stworzył okładkę Derek Riggs, bo jego okładki imo były najlepsze. Z tych nowszych podoba mi się jedynie okładka BNW i troszkę (ale już mniej) AMOLAD.
Wysłany: Pią 05 Mar, 10 19:53
Cudów nie oczekuję i cudów pewnie nie dostanę (obym się mile rozczarował). Nazwa płyty kiepska choćby z uwagi na kawałek z przedostatniej płyty (New Frontier), więc mogli się bardziej wysilić. Co do Eddiego, to nie ocenia się muzyki po okładce
Wysłany: Pią 05 Mar, 10 20:10
Ten Eddie zupełnie do Maiden nie podobny, miejmy nadzieje że nie trafi to na okładke a jedynie na plakat reklamujący.
@Offtop:
Witam po ponad rocznej przerwie, przez ten rok (albo i dwa lata, nie pamiętam) naprawdę wiele się zmieniło i jestem zupełnie innym i znacznie bardziej doświadczonym człowiekiem
Gość
Wysłany: Sob 06 Mar, 10 01:50
blokers napisał/a:
hmmm z nazwy raczej wynika, że to ich ostatni album..
ta, a po nim ze 2 koncertowki i 2 skladanki znajac zycie.
Wiek: 26 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1675 Skąd: wieś na kr
Wysłany: Sob 06 Mar, 10 13:54
No i ma być jakaś trasa z Dream Theater, zastanawiam się tylko który z zespołów będzie tu będzie supportem. Dla mnie odpowiedź jest oczywista jednak podejrzewam, że dla 99,9% osób z forum będzie inna.
Zwróciliście uwagę na czcionkę? Wszyscy tylko Eddie, Eddie i Eddie... a przecież mamy próbkę tego jak będzie napisany tytuł i track lista, moim zdaniem jest bardzo oryginalna i ciekawa a co najważniejsze jest bardzo futurystyczna... może to zwiastować powrót do szaty graficznej znanej z SITa!?