Science, Civilisation i normalne... Całe lata mogę spędzić nie odklejając się od tych trzech programów. Wracając do tematu - Wczoraj byłem na spotkaniu w ratuszu z Włodzimierzem Bukowskim, czołowym dysydentem Rosyjskim, który startuje na fotel prezydenta Rosji w 2008 roku.. Tematem spotkania było "Demokracja a Rosja". Naprawde byłem pod wrażeniem tego co facet mówi. Spędził 12 lat w łagrach, więzieniach i zakładach psychiatrycznych(Psychiatria represyjna) w ZSRR, a potem w Rosji. Okazuje się, że tak naprawdę, dalej jest tam komunizm. Jelcyn i jego biuro mieli okazję zniszczyć komunizm do końca, rozwalić fundamenty ale tego nie zrobili. A potem nastąpił podziemny powrót KGB, które wstawiło na prezydenta swojego podpułkownika.. Szczególnie zapamiętałem takie zdanie: "Jeśli chcesz w Rosji rozkręcić biznes, to najpierw musisz pracować dla KGB, bo inaczej nie pozwolą Ci na jakikolwiek rozwój". Dla zwykłych ludzi, społeczeństwa, wcale nie żyje się lepiej po niby-upadku komunizmu.
PS: Osobiście uważam, że powinniśmy, jeśli już chcemy gadać o tych krajach, założyć tematy dla przykładu:
- Demokracja i Komunizm, a Rosja
- Nazizm, a współczesne Niemcy;
Bo inaczej to będziemy bazować na stereotypach..
:smile: :wink:
_________________ Dum Da Dum Doi Doi Doi..
Co sądzicie o klepsydrach?
Ostatnio zmieniony przez Psychol Sro 20 Cze, 07 22:00, w całości zmieniany 2 razy