UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Piece of Mind
Autor Wiadomość
Wurzel

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 12:40   Piece of Mind

W skali 1-10 oceniłbym tą płytę na 5,5.Do moich ulubionych utworów należa Flight Of The Icarus,Revelations,Die With Your Boots On,To Tame A Land, Where Eagles Dare.Reszta utworów jest bardzo przeciętna

Harnaś 
Rozciapciana klucha

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 13:50   

Co ty gadasz? :shock: Na tej plycie przede wszystkim nie ma wypełniaczy. Nawet Quest for Fire okrzyknięty gniotem, bardzo mi się pdooba. Najlepsze utwory to Flight of Icarus, Revelations i Die With Your Boots on. Reszta też bardzo dobra :) 10/10

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 14:43   

Wurzel napisał/a:
W skali 1-10 oceniłbym tą płytę na 5,5
Jezus Maria, mało z krzesła nie spadłem!! Weź następnym razem przez postem podobnej treści napisz: "Uwaga! Post może być szkodliwy dal zdrowia!!"
Wurzel napisał/a:
Flight Of The Icarus,Revelations,Die With Your Boots On,To Tame A Land, Where Eagles Dare
The Trooper przeciętny?? :shock: Still Life przeciętny?? :shock:
Otóż Wurzelku zmusiłeś mnie do walnięcia porządnej recenzji :wink: :
Rok 1883. Młodzi Ironi są świeżo po nagraniu Numeru Bestii i stają przed zadaniem nagrania płyty dorównującej poprzedniczce. Czy stają na wysokości zadania?? BA!! Nagrywają płytę jeszcze lepszą niż Numerek :smile: I tak narodziło się Piece of Mind. Album ten naprawdę na stałe wchodzi w część umysłu słuchacza. Ale po kolei...
Where Eagles Dare- świetny opener, Bruce jeszcze śpiewający bardzo wysoko (od SiT już trochę niżej, ale IMO lepiej), krótko, szybko i na temat czyli jak to Maiden
Revelations- nie przepadam zbytnio za tym kawałkiem, IMO najsłabszy na płycie, ale wciąż bardzo dobry
Flight of Icarus- od tego utworu zaczyna się wyrywanie nerek, IMO najlepszy na płycie, cu-do-wny, ponadto p[ierwszy numer Maiden jaki usłyszałem
Die With Your Boots On- wyrywania nerek ciąg dalszy, niesamowity utwór, a "If you gonna die..." potrafię nucić pod nosem całymi dniami
The Trooper- album sczytuje :mrgreen: jeden z najlepszych utworów Maiden ever, ale i tak nie jest najlepszy na płycie, czy to o czyms nie świadczy?
Still Life- ostatni z wielkiej czwórki albumu :smile: i też najsłabszy z wielkiej czwórki, ale Arcydzieło przez duże "A"
Quest dor Fire- jedyne co można utworowi zarzucić to cholernie dosłowny tekst :mrgreen:
Sun and Steel- utwór tak jak poprzednik świetny
To Tame a Land- kiedy słucham czuję się jakbym był na pustyni, kolejne arcydzieło

A więc album 11/10. Nie wiem czy nie najlepszy Maiden :wink:

og_loc1 
Armia ciemnoty

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 14:53   

Cytat:
nie przepadam zbytnio za tym kawałkiem, IMO najsłabszy na płycie, ale wciąż bardzo dobry

:shock: Bardzo dobry utwór.
;*

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 15:09   

A czy ja napisałem coś innego?? Napisłem: bardzo dobry :roll:

Teuton 
King of Fools

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 15:30   

Ja bym album ocenił 7.8/10.
18 and life to go

Wezu 
PSU

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 15:37   

Cud miód i orzeszki 10/10 :wink:

Pierwszy Spamer UptheIrons!!! :mrgreen:

og_loc1 
Armia ciemnoty

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 15:46   

Cytat:
A czy ja napisałem coś innego?? Napisłem: bardzo dobry :roll:

:*

Dziku 

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 17:12   

Jedna z 3 plyt maiden ktorym moge dac 10/10

Tyraen 
Gustav Approved

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 19:10   

Wurzel napisał/a:
W skali 1-10 oceniłbym tą płytę na 5,5.Do moich ulubionych utworów należa Flight Of The Icarus,Revelations,Die With Your Boots On,To Tame A Land, Where Eagles Dare.Reszta utworów jest bardzo przeciętna
czyli 5/9. I 5,5?. Zresztą grzeszysz, bo zapomniałeś o The Trooper :wink:

powerslavo 
rocknrollrebel

Wysłany: Sro 20 Cze, 07 19:36   

moim zdaniem arcydzieło !! płyta powala na kolana ! od początku do końca

10/10 ;)

Wurzel

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 08:18   

Sirius napisał/a:
Wurzel napisał/a:
W skali 1-10 oceniłbym tą płytę na 5,5
Jezus Maria, mało z krzesła nie spadłem!! Weź następnym razem przez postem podobnej treści napisz: "Uwaga! Post może być szkodliwy dal zdrowia!!"
Wurzel napisał/a:
Flight Of The Icarus,Revelations,Die With Your Boots On,To Tame A Land, Where Eagles Dare
The Trooper przeciętny?? :shock: Still Life przeciętny?? :shock:
Otóż Wurzelku zmusiłeś mnie do walnięcia porządnej recenzji :wink: :
Rok 1883. Młodzi Ironi są świeżo po nagraniu Numeru Bestii i stają przed zadaniem nagrania płyty dorównującej poprzedniczce. Czy stają na wysokości zadania?? BA!! Nagrywają płytę jeszcze lepszą niż Numerek :smile: I tak narodziło się Piece of Mind. Album ten naprawdę na stałe wchodzi w część umysłu słuchacza. Ale po kolei...
Where Eagles Dare- świetny opener, Bruce jeszcze śpiewający bardzo wysoko (od SiT już trochę niżej, ale IMO lepiej), krótko, szybko i na temat czyli jak to Maiden
Revelations- nie przepadam zbytnio za tym kawałkiem, IMO najsłabszy na płycie, ale wciąż bardzo dobry
Flight of Icarus- od tego utworu zaczyna się wyrywanie nerek, IMO najlepszy na płycie, cu-do-wny, ponadto p[ierwszy numer Maiden jaki usłyszałem
Die With Your Boots On- wyrywania nerek ciąg dalszy, niesamowity utwór, a "If you gonna die..." potrafię nucić pod nosem całymi dniami
The Trooper- album sczytuje :mrgreen: jeden z najlepszych utworów Maiden ever, ale i tak nie jest najlepszy na płycie, czy to o czyms nie świadczy?
Still Life- ostatni z wielkiej czwórki albumu :smile: i też najsłabszy z wielkiej czwórki, ale Arcydzieło przez duże "A"
Quest dor Fire- jedyne co można utworowi zarzucić to cholernie dosłowny tekst :mrgreen:
Sun and Steel- utwór tak jak poprzednik świetny
To Tame a Land- kiedy słucham czuję się jakbym był na pustyni, kolejne arcydzieło

A więc album 11/10. Nie wiem czy nie najlepszy Maiden :wink:

Tak szczerze o Trooper zapominiałem wiem to jest dobry utwór ale słyszałem go tyle razy ile jest ludzi w polsce,i jest jednym z nielicznych utworów jakie mi się znudziły bo ile razy już oglądałem jak na kocertach (DVD) Bruce lata z flagami Wlk.Brytani poźniej wyrzuca je za scene.Co do Still Life Quest For Fire . Sun And Steel tak jak średnie,przeciętne porostu mi się nie podobają.Z taką oceną jaką napisałeś zgodziłbym się tylko przy albumach TNOTB powarslave SiT NPFD 7son of 7son (o te albumy co wymieniełem należy się ocena 11/10 tak dla sprostowania)

PS:Nie wiedziałem że Jezus ma na trzecie Maria,przed każdym mojm kontrowersyjnym postem namieszcze 5 ostrzerzeń (to oczywiście na żarty więc nie obrażaj się o to jeśli to cie uraziło lub kogokolwiek to sorry)

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 08:40   

Sirius napisał/a:
Where Eagles Dare

Całkiem dobry utwór, ale nagrywali w czasie późniejszym lepsze openery.
Sirius napisał/a:
Revelations

Riff zabija. Revelations na koncercie to jeden z lepszych kawałków, bo grają go szybciej i drapieżniej.
Sirius napisał/a:
Flight of Icarus

Kolejny kawałek ze świetnym riffem. Taki Hicior przez duże H. Ponownie utwór wolniejszy studyjnie, niż live.
Sirius napisał/a:
Die With Your Boots On

Przyjemny utworek i fajnie, że są chórki, goszczące u Maiden w jednym kawałku na kilkanaście :?
Sirius napisał/a:
The Trooper

To jest właśnie faworyt z mojej płyty. Polubiłem go dopiero, gdy usłyszałem Live After Death :D Tematyka utworu mi się podoba i jeszcze to "oooooooh!" (tak BTW to bardzo oryginalny refren) :P ).
Sirius napisał/a:
Still Life

Utwór ma ten wspaniały klimat heavy metalu z lat 80... Momentami Bruce brzmi jak nie-Bruce ;) Bardzo mocny punkt płyty.
Sirius napisał/a:
Quest for Fire

Bardzo ciekawe intro. Klimatem utwór pasowałby na Powerslave.
Sirius napisał/a:
Sun and Steel

kolejny utwór z ciekawą linią melodyczną. Widać tą świeżość w graniu Dave'a i Adriana.
Sirius napisał/a:
To Tame a Land

Kolejny, po Phantom i Hallowed, pachnący progresją utwór w dorobku grupy. Osobiście kojarzy mi się z Nomadem młodszym o całe 17 (sic!) lat. I jak tu nie stwierdzić, że Maiden grają cały czas to samo :P

Ogólnie płytka podoba mi się coraz bardziej, na razie nie przesłuchałem jej nawet 10 razy :| Mogę wystawić ostrożną ocenę 9,5/10 :D I zaliczyć do Mojego TOP albumów IM ;)

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

og_loc1 
Armia ciemnoty

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 11:21   

Cytat:
I jak tu nie stwierdzić, że Maiden grają cały czas to samo :P

Cały czas grają to samo - bardzo dobrą muzykę, żadne dziesiejsze gówno im nie podskakuje.

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 11:36   

Wurzel napisał/a:
PS:Nie wiedziałem że Jezus ma na trzecie Maria,przed każdym mojm kontrowersyjnym postem namieszcze 5 ostrzerzeń (to oczywiście na żarty więc nie obrażaj się o to jeśli to cie uraziło lub kogokolwiek to sorry)
Żartowałem przecież. Żeby mnie skrzywdzić musiałbyś takie herezje głosić że hohohoh :mrgreen:

Wezu 
PSU

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 12:04   

Ja ostatnio przekonałem się do Still Life teraz uważam ją za druga co do najlepszych na albumie i za jedną z najlepszych piosenek Maidenów :smile:

Pierwszy Spamer UptheIrons!!! :mrgreen:

Teuton 
King of Fools

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 12:43   

og_loc1 napisał/a:
Cały czas grają to samo - bardzo dobrą muzykę, żadne dziesiejsze gówno im nie podskakuje.

og_loc1, wiesz co mówisz?? Są najlepsi i (chyba) zostaną najlepsi ale żeby na inne zespoły które uwielbiasz mówić gówno?? :roll:
18 and life to go

og_loc1 
Armia ciemnoty

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 12:46   

Hmm.... nie chodziło mi o metal, ani rock...

Teuton 
King of Fools

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 12:48   

To staraj się bardziej opisywać o co Ci chodzi. :wink:
18 and life to go

og_loc1 
Armia ciemnoty

Wysłany: Czw 21 Cze, 07 13:10   

Przepraszam i cieszę się, że się ze mną zgadzasz.

Odpowiedz do tematu