Wysłany: Pią 08 Wrz, 06 22:03 7TH SON OF A 7TH SON
Pomyślałem że można porozmawiać na temat albumu który jest moim ulubionym albumem ale znów narzuca się pytanie czy album "7TH SON OF A 7TH SON" jest nierdzewną stalą jak uważacie :
Wiek: 21 Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 9 Skąd: Out of the darkness
Wysłany: Pią 08 Wrz, 06 22:49
Siódmy synek?... Właściwie bardzo dobra płyta, aczkolwiek nie moja ulubiona (takowej nie mam, jakoś nie mam serca wybrać jednej z tych 14 ).
Z tego, co pamiętam, to kupiłem ją jako jedną z ostatnich. Chwilowo nie miałem kasy więc najpierw zciągnąłem z netu, ale potem kupiłem orginał. Więc wyszedłem nie dość, że na pirata, to jeszcze na frajera .
Nie będę wymieniał najfajniejszych kawałków, bo jak dla mnie wszystkie są super, oprócz CIPWM.
Płyta w po wydaniu wywołała podobne reakcje jak A Matter..., bo też jest zdecydowanie inna. Trochę żałuję, że nigdy nie powtórzyli numeru z "trylogią", bo pomysł fajny...
Popieram "7TH SON OF A 7TH SON" jest wybitną płytą. Ale też nie umię wybrać ulubionej "Can I Play With Madness" co do tego kawałka to... JEST ŚWIETNY :!: :!:
_________________ Only the good die young All the evil seem to live forever
Płyta dobra jedna z najlepszych ale moją ulubiną płytą jest "Somewhere in Time".A najlepszym kawałkiem z "Seventh Son of a Seventh Son" jest "The clairvoyant "
Wiek: 18 Dołączył: 10 Paź 2006 Posty: 41 Skąd: z Nowego Sącza
Wysłany: Wto 10 Paź, 06 17:43
Seventh Son Of A Seventh Son jest w trójce moich ulubionych płyt Ironów.
Pierwsze miejsce ma AMOLAD, drugie Brave New World a trzecie 7th Son...
Moimi ulubionymi kawałkami z 7th-a są CIPWM i The Evil That Man Do.
Co do 7 son of a 7 son.... jest to jedna płyt z iron maiden ale nie wiem czemu ostatnio bardziej spodobała mi sie płytka Somewhere In Time...... CIPWM i The Evil That man do wymiata z tej płytki....
Pomyliłem sie hehe... odnowa napisze.... Co do 7 son of a 7 son.... jest to jedna z lepszych płyt iron maiden, ale nie wiem czemu ostatnio bardziej spodobała mi sie płytka Somewhere in time.... CIPWM i The Evil That man do wymiata
O widzicie pierwsza płyta którą usłyszałem a zarazem ulubiona ulubiona piosenka to the evil that men do i cholernie mi sie podoba the prophecy a pierwsza piosenka którą usłyszałem ironów to moonchild z resztą też zarąbista
Pierwsza plyta jaka wpadla mi w rece kupe lat temu.Dla mnie album bardzo dobry,rowny moze troszeczke za krotki ale lepiej czuc niedosyt niz lekki przesyt.Jak zwykle album zagrany perfekcyjnie,Murray i Smith oraz Harris pokazali ze naleza do czolowki instrumentalistow metalowych-zreszta duet Murray Smith to najlepszy duet gitarowy na swiecie,niesamowicie sie rozumieja ci kolesie i oby tak caly czas
_________________ Somewhere Back In Time 08'
27-29.08.08-Graspop Metal Metting Dessel Belgia
07.08.08-Warszawa stadion Gwardii
16.08.08-Assen Holandia
Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Czw 23 Lis, 06 15:17
A ja powiem tak... płyta bardzo dobra, ale myślę, że nie zasługuje na miejsce nawet w pierwszej szóstce dokonań Maiden. Dlaczego? Z prostej przyczyny: płyta jest po prostu (jak dla mnie) zdecydowanie za mało ostra! To już nie jest heavy metal, ale light metal, albo coś w tym stylu! Mimo wszystko jak wyżej napisałem płyta jest bardzo dobra :wink: . Ma utwory świetne (The evil that man do, The Prophecy), bardzo dobre ( Moonchild, The Clarivoiant, Seventh son..., Only the good die young, Infinite Dreams), ale jest też taki, który w ogóle, a wogóle mi się nie podoba, czyli "Can I play with madness". Nie wiem czemu, więc nie pytajcie. Po prostu nie lubię tego kawałka...
Myśle ze wiem o co Ci chodzi coś takiego też odczuwam jeśli idzie o zespół SOAD ktorego jestem fanem i wiekszosc fanow tej kapeli twierdzi że Hypnotize to świetna płytka zachwycaja sie piosenka lonely day a dla mnie to totalna szmira...co 7th son.. to plytka jest niezła ale uwazam że są lepsze
_________________ Demons are trapped all inside of my head...