UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Flight 666: dokumentacja Iron Maiden w 2008 roku
Autor Wiadomość
Frodli 
Powerslave

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 12:47   

Witkacy napisał/a:
jak chłopaki mają ochotę przejechać się na wieś -
Stadion Gwardii idealnie tą wieś przedstawiał :roll:

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 12:49   

Czyli w skrócie: mściwe pazerne wybredne świnie poczuły zapach gotówki pod koniec jakże żałosnej kariery.

a widły są sąsiada

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 13:01   

Zapomniałeś dodać imperialistyczne ;)

A to, że chcą trochę kaski zarobić pod koniec, to nic dziwnego. Jakby mój wizerunek był wart miliony dolarów to bym sobie nie żałował :lol: Nie mam im za złe tras wspominkowych, składanek, remasterów etc. Czym innym jest skok na kasę, a czym innym komercha. Tylko płytę jakąś mogliby nagrać :roll:

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 13:46   

Wiesz, pierwsza część trasy po Europie w ramach promocji AMOLAD objęła tylko i wyłącznie koncerty w krajach zachodnich, w 2007 przyjechali do kilku innych miejsc (Czechy, Serbia czy Słowenia), nie przyjechali do nas z jeszcze jednego powodu. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, iż Rod był wściekły na organizację koncertu na Stadionie Śląskim, ponoć poważnie spieprzono nagłośnienie, Mystic całe przedsięwzięcie potraktował po najniższej linii oporu. Tak było, pamiętam że nawet do medialnego nagłośnienia imprezy się nie przyłożyli, te plakaty w paru magazynach to jakiś skecz, to dobre na klubowy koncert, nie na wielki stadion. Wielce prawdopodobne, że panowie się rozczarowali organizacją eventu - dopiero kiedy w 2008 Live Nation zajął się sprawą, wszystko dobrze się skończyło.

IRONI z koncertu w Wa-wie byli bardzo zadowoleni, czytałem w Audio iż ekipa grupy komplementowała polskich fachowców, organizację techniczną. Rod w jednym z wywiadów mówił, iż dla niego przy ustalaniu współpracy organizacyjnej priorytetem jest wiarygodność i profesjonalizm. Jestem pewien, iż jeśli będą grać w CAŁEJ EU po arenach na jesieni 2010, to mamy SPODEK. Jeśli nie , odwiedzą nas w 2011. Na fanach z Polski nie zawiedli się NIGDY, nawet kiedy grali z BAYLEYEM :ironmaiden:

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 14:23   

Cytat:
Zapomniałeś dodać imperialistyczne

I propagandowe, bo ileż nienawiści płynie z ich tekstów.

Tak nawiasem mówiąc, wróćmy do tematu.

Panie Witoldzie, czy dźwięk na winylu jest tak samo spieprzony jak DVD?

a widły są sąsiada

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 15:30   

faust napisał/a:
EU po arenach na jesieni 2010, to mamy SPODEK

napewno nie ! przy promocji Eddie Rips up tour było powiedziane że tą trasa zespół rozpoczyna wielkie tourne które od tej pory bedą wyłacznie na stadionach !
Wiec wydaje mi się że pewnie Stadion Śląski

Yet with strange aeons even death may die."

Daniel_B 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 15:36   

Moonchild_ napisał/a:
wielkie tourne które od tej pory bedą wyłacznie na stadionach !

Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek tak powiedział. Poza tym od 2005 WIELOKROTNIE grali w róznych halach.

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 15:50   

było tak mówione dokładnie przed rozpoczęciem Eddie rips Up tour !
pamietam czytałałam pare artykułów na necie i w metal hammerze , niewiem może to taki pic na wode był ....

[ Dodano: Wto 14 Lip, 09 15:53 ]
znalazłam jeden :" 29 maja 2005 roku grupa Iron Maiden zagra w Polsce na Stadionie Śląskim w Chorzowie jako gwiazda Mystic Festivalu 2005. Koncert będzie częścią trasy koncertowej, która zaplanowana jest na maj i czerwiec. Trasa ta ma być najwiekszą w historii zespołu, wystepy będą odbywały się od tej pory tylko na dużych stadionach. Sprezdaż biletów rozpoczyna się 20 grudnia 2004r. w cenie: płyta - 100 zł, sektory 20-26, 34-40 - 120 zł, sektory 27-33 - 150 zł. W dniu koncertu cena biletów wzrośnie o 20 zł. "

Daniel_B 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 16:19   

W rzeczywistości nie była ani największa (ostatnio o każdej tak mówią) ani wyłącznie na stadionach. :)

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 17:08   

Nie no jasne, że trochę w tym reklamy, ale fakt faktem ,że większość shows grali na otwartym powietrzu, festiwale , amfiteatry i stadiony, przy ostatnim tournee to i tak był pikuś, ciekaw jestem kiedy zakończa remont Legii w Warszawie, idealny by był.

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 18:53   

Stranger napisał/a:
Panie Witoldzie, czy dźwięk na winylu jest tak samo spieprzony jak DVD?

Strendżi :)

Nie - na vinylu brzmienie dźwięku jest takie jak powinno być - głębokie, czyste, ciepłe :)

Daniel_B napisał/a:
Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek tak powiedział. Poza tym od 2005 WIELOKROTNIE grali w róznych halach.

Danielu :)

Dziewuszka ma rację ;) Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden, nie tylko tych z FC... Trzeba czytać oficjalne wiadomości, żeby potem nagle nie być zdziwionym ;)

Jak znajdę to info to zamieszczę, żeby ostatecznie rozwiać wątpliwości :)

EDYTKA:

O! Proszę bardzo - oto link - o tym, że Iron Maiden kończą z dotychczasową formułą grania długich tras w halach na rzecz MOCNO skróconych, granych na festiwalach czy koncertach na wolnym powietrzu była już mowa 17 czerwca 2003 roku - zatem 6 lat temu!

http://www.ironmaiden.com...p2_articleid=89

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )
Ostatnio zmieniony przez Witkacy Wto 14 Lip, 09 20:45, w całości zmieniany 1 raz  

Daniel_B 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 19:31   

Witkacy napisał/a:
Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden, nie tylko tych z FC... Trzeba czytać oficjalne wiadomości, żeby potem nagle nie być zdziwionym

Tylko jak ta oficjalna wiadomość ma się w takim razie do rzeczywistości?

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 20:42   

Witkacy napisał/a:
Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden

właśnie też szukałam tego komunikatu ( żeby nie było że z jakiegoś lewego źródła to wiem ) no ale nie znalazłam ....

Witkacy 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 20:48   

Moonchild_ napisał/a:
Witkacy napisał/a:
Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden

właśnie też szukałam tego komunikatu ( żeby nie było że z jakiegoś lewego źródła to wiem ) no ale nie znalazłam ....

Bo trzeba się cofnąć MOCNO w czasie - żeby o tym przeczytać - link masz Misiek powyżej - już nie musisz szukać ;)

איירון מיידן

Daniel_B 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 21:30   

Czyli jednak wyszło na moje. :) Mowa była jedynie o tym, że od 2005 trasy będą krótsze, a koncerty planowane na lato, głównie 'na zewnątrz', chociaż hale również są możliwe. Jednak już trasa AMOLAD pokazała, że zespół niekonieczne musi się trzymać tego schematu.

Witkacy 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 22:11   

Daniel_B napisał/a:
chociaż hale również są możliwe. Jednak już trasa AMOLAD pokazała, że zespół niekonieczne musi się trzymać tego schematu.

A czy miałeś w Polsce halowy koncert od czasu DOD Tour? Dziękuję - nie mam więcej pytań :mrgreen:

Poza tym - hale w Skandynawii są tak duże jak nasze stadiony, których (jeszcze) nie mamy - więc nie liczyłbym na to, że teraz jak przyjadą do Polski, to zagrają w małym Spodku...

Ogólnie:

Zespół ogranicza długość tras - tak jak już pisałem wcześniej - krótsze trasy (festiwale, openery itp.) - GENERALNIE kończy z graniem w halach...

Dwa - nie wiem czy zwróciłeś uwagę na jeden mały detal, Danielu - "pomimo iż zespół dokłada wszelkich starań by dotrzeć w jak najwięcej miejsc - nie będzie to możliwe bla bla bla... Zmieniły się proporcje - to NIE zespół ma podróżować, a FANI... Już nie dadzą Ci 4 koncertów w 4 różnych lokalizacjach - tylko będą 4 koncerty w jednym miejscu (najlepiej wielgachnym stadionie) - maksymalizacja zysku przy minimalizacji kosztów związanych z logistyką, transportem itp.

Chyba nie muszę mówić - że dla nas to nie jest super wiadomość, tak? Póki co NIE MAMY wielkich i ładnych stadionów - zatem chwała im za to, że zagrali choć na Gwardii - zawsze lepiej tam, niż nigdzie :mrgreen:

איירון מיידן

Daniel_B 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 22:21   

Chyba się nie zrozumieliśmy. Ja piszę o jednym, a Ty o czymś zupełnie innym. Próbuję jedynie wyjaśnić koleżance, że Ironi nigdy nie ogłaszali zamiaru ograniczenia się z koncertami tylko i wyłącznie do stadionów od 2005. :)

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Sro 15 Lip, 09 01:12   

ej ok ja rozumiem...tylko widzisz wiele źródeł na to wskazuje że były takie plany . Możliwe że zdarzyło się że mieli naprawde korzystne warunki i zagrali na jakimś zamkniętym terenie , ale ja sobie nie moge przypomniec... może Ty mi powiesz gdzie ? :)

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Sro 15 Lip, 09 11:21   

Nie spierajcie się o słówka wszak w terminologii brytyjskiej słówko "stadium" może się odnosić do ogromnej areny widowiskowej, taka jest prawda, w zasadzie to nie ma o czym mówić bo większość koncertów grali i grają na "open airach". :ironmaiden:

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Sro 15 Lip, 09 12:13   

no dokładnie !
a tak btw to troche nie na temat wogóle ta konwersacja jest :)

Odpowiedz do tematu