Wysłany: Wto 14 Lip, 09 13:01
Zapomniałeś dodać imperialistyczne
A to, że chcą trochę kaski zarobić pod koniec, to nic dziwnego. Jakby mój wizerunek był wart miliony dolarów to bym sobie nie żałował Nie mam im za złe tras wspominkowych, składanek, remasterów etc. Czym innym jest skok na kasę, a czym innym komercha. Tylko płytę jakąś mogliby nagrać
Wiesz, pierwsza część trasy po Europie w ramach promocji AMOLAD objęła tylko i wyłącznie koncerty w krajach zachodnich, w 2007 przyjechali do kilku innych miejsc (Czechy, Serbia czy Słowenia), nie przyjechali do nas z jeszcze jednego powodu. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, iż Rod był wściekły na organizację koncertu na Stadionie Śląskim, ponoć poważnie spieprzono nagłośnienie, Mystic całe przedsięwzięcie potraktował po najniższej linii oporu. Tak było, pamiętam że nawet do medialnego nagłośnienia imprezy się nie przyłożyli, te plakaty w paru magazynach to jakiś skecz, to dobre na klubowy koncert, nie na wielki stadion. Wielce prawdopodobne, że panowie się rozczarowali organizacją eventu - dopiero kiedy w 2008 Live Nation zajął się sprawą, wszystko dobrze się skończyło.
IRONI z koncertu w Wa-wie byli bardzo zadowoleni, czytałem w Audio iż ekipa grupy komplementowała polskich fachowców, organizację techniczną. Rod w jednym z wywiadów mówił, iż dla niego przy ustalaniu współpracy organizacyjnej priorytetem jest wiarygodność i profesjonalizm. Jestem pewien, iż jeśli będą grać w CAŁEJ EU po arenach na jesieni 2010, to mamy SPODEK. Jeśli nie , odwiedzą nas w 2011. Na fanach z Polski nie zawiedli się NIGDY, nawet kiedy grali z BAYLEYEM
_________________ The Evil That Men Do Lives On And ON
napewno nie ! przy promocji Eddie Rips up tour było powiedziane że tą trasa zespół rozpoczyna wielkie tourne które od tej pory bedą wyłacznie na stadionach !
Wiec wydaje mi się że pewnie Stadion Śląski
_________________ "That is not dead which can eternal lie
było tak mówione dokładnie przed rozpoczęciem Eddie rips Up tour !
pamietam czytałałam pare artykułów na necie i w metal hammerze , niewiem może to taki pic na wode był ....
[ Dodano: Wto 14 Lip, 09 15:53 ]
znalazłam jeden :" 29 maja 2005 roku grupa Iron Maiden zagra w Polsce na Stadionie Śląskim w Chorzowie jako gwiazda Mystic Festivalu 2005. Koncert będzie częścią trasy koncertowej, która zaplanowana jest na maj i czerwiec. Trasa ta ma być najwiekszą w historii zespołu, wystepy będą odbywały się od tej pory tylko na dużych stadionach. Sprezdaż biletów rozpoczyna się 20 grudnia 2004r. w cenie: płyta - 100 zł, sektory 20-26, 34-40 - 120 zł, sektory 27-33 - 150 zł. W dniu koncertu cena biletów wzrośnie o 20 zł. "
Nie no jasne, że trochę w tym reklamy, ale fakt faktem ,że większość shows grali na otwartym powietrzu, festiwale , amfiteatry i stadiony, przy ostatnim tournee to i tak był pikuś, ciekaw jestem kiedy zakończa remont Legii w Warszawie, idealny by był.
Panie Witoldzie, czy dźwięk na winylu jest tak samo spieprzony jak DVD?
Strendżi
Nie - na vinylu brzmienie dźwięku jest takie jak powinno być - głębokie, czyste, ciepłe
Daniel_B napisał/a:
Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek tak powiedział. Poza tym od 2005 WIELOKROTNIE grali w róznych halach.
Danielu
Dziewuszka ma rację Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden, nie tylko tych z FC... Trzeba czytać oficjalne wiadomości, żeby potem nagle nie być zdziwionym
Jak znajdę to info to zamieszczę, żeby ostatecznie rozwiać wątpliwości
EDYTKA:
O! Proszę bardzo - oto link - o tym, że Iron Maiden kończą z dotychczasową formułą grania długich tras w halach na rzecz MOCNO skróconych, granych na festiwalach czy koncertach na wolnym powietrzu była już mowa 17 czerwca 2003 roku - zatem 6 lat temu!
Czytałem o tym dawno temu w komunikacie managera Roda Smalwooda na oficjalnej stronie internetowej, skierowanym do wszystkich fanów Maiden, nie tylko tych z FC... Trzeba czytać oficjalne wiadomości, żeby potem nagle nie być zdziwionym
Tylko jak ta oficjalna wiadomość ma się w takim razie do rzeczywistości?
Czyli jednak wyszło na moje. Mowa była jedynie o tym, że od 2005 trasy będą krótsze, a koncerty planowane na lato, głównie 'na zewnątrz', chociaż hale również są możliwe. Jednak już trasa AMOLAD pokazała, że zespół niekonieczne musi się trzymać tego schematu.
chociaż hale również są możliwe. Jednak już trasa AMOLAD pokazała, że zespół niekonieczne musi się trzymać tego schematu.
A czy miałeś w Polsce halowy koncert od czasu DOD Tour? Dziękuję - nie mam więcej pytań
Poza tym - hale w Skandynawii są tak duże jak nasze stadiony, których (jeszcze) nie mamy - więc nie liczyłbym na to, że teraz jak przyjadą do Polski, to zagrają w małym Spodku...
Ogólnie:
Zespół ogranicza długość tras - tak jak już pisałem wcześniej - krótsze trasy (festiwale, openery itp.) - GENERALNIE kończy z graniem w halach...
Dwa - nie wiem czy zwróciłeś uwagę na jeden mały detal, Danielu - "pomimo iż zespół dokłada wszelkich starań by dotrzeć w jak najwięcej miejsc - nie będzie to możliwe bla bla bla... Zmieniły się proporcje - to NIE zespół ma podróżować, a FANI... Już nie dadzą Ci 4 koncertów w 4 różnych lokalizacjach - tylko będą 4 koncerty w jednym miejscu (najlepiej wielgachnym stadionie) - maksymalizacja zysku przy minimalizacji kosztów związanych z logistyką, transportem itp.
Chyba nie muszę mówić - że dla nas to nie jest super wiadomość, tak? Póki co NIE MAMY wielkich i ładnych stadionów - zatem chwała im za to, że zagrali choć na Gwardii - zawsze lepiej tam, niż nigdzie
(z wywiadu z Nickiem )
Chyba się nie zrozumieliśmy. Ja piszę o jednym, a Ty o czymś zupełnie innym. Próbuję jedynie wyjaśnić koleżance, że Ironi nigdy nie ogłaszali zamiaru ograniczenia się z koncertami tylko i wyłącznie do stadionów od 2005.
ej ok ja rozumiem...tylko widzisz wiele źródeł na to wskazuje że były takie plany . Możliwe że zdarzyło się że mieli naprawde korzystne warunki i zagrali na jakimś zamkniętym terenie , ale ja sobie nie moge przypomniec... może Ty mi powiesz gdzie ?
Nie spierajcie się o słówka wszak w terminologii brytyjskiej słówko "stadium" może się odnosić do ogromnej areny widowiskowej, taka jest prawda, w zasadzie to nie ma o czym mówić bo większość koncertów grali i grają na "open airach".