UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Flight 666: dokumentacja Iron Maiden w 2008 roku
Autor Wiadomość
faust 
Dr. Rock

Wysłany: Czw 09 Lip, 09 21:52   

W zasadzie to główne przesłanie filmu. :koncert: :ironmaiden:

wastedxyears 
Your time will come!

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 13:56   

Muszę powiedzieć, co mi się nie podoba :mrgreen: Mianowicie: okładka. Takie samo zdjecie Panów z Iron Maiden pojawiło się na ostatniej stronie książeczki A Matter Of Life And Death. Już mniejsza, że jest to stare zdjęcie, aleee różni się szczegółami. Oto kilka: na Flight 666 Bruce, Nicko i Janick mają okulary, czego na A Matter nie ma :P Bruce na koszulce ma eddiego, zamiast łapy i na butach nie ma pasków :mrgreen: Janick ma lekki powiew we włosach a Adrain ma czapkę :P Steve nie ma napisu na bluzce, Dave też tm mnie ma jakiegoś nadruku. Pewnie wszyscy to już dawno zauważyliście, no ale musiałam napisac, co mi się nie podoba :P Dali stare zdjęcie, no okej, ale dlaczego pozmieniali niektóre szczegóły? Chcieli zrobić fanów w konia i mieli nadzieję, że pomyślą, że to nowe zdjęcie? :mrgreen:

Last.fm

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 19:42   

Zobaczenie Harrisa z poważną miną, że Maiden nie gra dla pieniędzy tylko z miłości do muzyki mnie rozjebało. :lol:

a widły są sąsiada

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 20:32   

albo Bruce: " Rod to najlepszy Manager na świecie i nie robi tego dla sławy czy pieniedzy.." a piosenka The Sheriff of Huddersfield niby o kim jest ;D
Fajnie że na poczatku filmu wśród wymienianych legendarnych koncertów obok Rock in Rio i Donington festival pojawiło się Poland during of communism :)

Yet with strange aeons even death may die."

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 21:34   

wastedxyears napisał/a:
Takie samo zdjecie Panów z Iron Maiden pojawiło się na ostatniej stronie książeczki A Matter Of Life And Death.

Klaudia :)

Misiek, ale owo zdjęcie nie zostało wykonane specjalnie tylko na potrzeby książeczki... Było też umieszczone (wraz z innymi zdjęciami z sesji) w oficjalnym kalendarzu IM na rok 2007 - co nie zmienia oczywiście faktu, że już jest lekko nadgryzione zębem czasu :)

wastedxyears napisał/a:
Oto kilka: na Flight 666 Bruce, Nicko i Janick mają okulary, czego na A Matter nie ma :P Bruce na koszulce ma eddiego, zamiast łapy i na butach nie ma pasków :mrgreen: Janick ma lekki powiew we włosach a Adrain ma czapkę :P Steve nie ma napisu na bluzce, Dave też tm mnie ma jakiegoś nadruku.

"oryginał"

http://www.ironmaidenwall...1280x1024-5.jpg

a tu flight:

http://www.ironmaidenwall...661280x1024.jpg

wastedxyears napisał/a:
Dali stare zdjęcie, no okej, ale dlaczego pozmieniali niektóre szczegóły? Chcieli zrobić fanów w konia i mieli nadzieję, że pomyślą, że to nowe zdjęcie? :mrgreen:

Dobre pytanie - poszukam na forum, może ktoś z fanów zadał już to pytanie - jeśli nie - zadam je ja w Twoim imieniu i może będziesz znała odpowiedź :mrgreen:

To, co mi się nasuwa - może Pan Kevin (Shirley) ogarnięty manią montowania i przerabiania wszystkiego w wolnej chwili dorwał się do laptopa z photoshopem i "popełnił" takąż okładkę - niby nowa - ale starzy, dobrzy Ironi są wiecznie młodzi - wyglądają tak samo i grają wciąż to samo - nawet w dobie kryzysu i cięcia kosztów "mrgreen:

Stranger napisał/a:
Zobaczenie Harrisa z poważną miną, że Maiden nie gra dla pieniędzy tylko z miłości do muzyki mnie rozjebało. :lol:

Teraz już faktycznie grają z "miłości do muzyki" :mrgreen:

Moonchild_ napisał/a:
Poland during (height ;) - W) of communism :)

Zwłaszcza, że u nas nie było komunizmu, tylko socjalizm ;)

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 22:02   

Cytat:
Moonchild_ napisał/a:
Poland during (height - W) of communism

Zwłaszcza, że u nas nie było komunizmu, tylko socjalizm

Zwłaszcza, że nie było, a nadal jest ;-)

a widły są sąsiada

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 22:13   

no fakt w Polsce ( i raczej nigdzie indziej) nigdy nie było komunizmu tylko socjalizm utopijny bodajże , no ale opierał się on na dążeniu do komunizmu ...
Wiecie liczy się sam fakt że wspomnieli o PL :)

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 23:04   

MAIDEN o Polsce pamiętali zawsze, komunizm nie komunizm- gdyby go nie było, to ruch narodowowyzwoleńczy "Solidarność" nie zyskałby 10milionowego poparcia w narodzie, MAIDENI od wielu lat nie grają już "tylko dla pieniędzy", gdyby robili to dla forsy, mielibyśmy zmiany image i muzyki co album, wsparte gadką o "rozwoju", oczywiście takim, który odzwierciedla rynkowy trend - MAIDEN nigdy tak nie działali,zawsze ich za to szanowałem, podobnie jak stare, klasyczne kapele z tego nurtu. Oczywiście kasa też jest potrzebna,ale nie najważniejsza a oni swoje ciągle zarabiają, z samych gadgetów mają więcej niż z artystycznej działalności. Czekam na nowy album, za rok trasa - nadzieja na koncert w Polsce jak zwykle spora :ironmaiden:

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Pon 13 Lip, 09 23:11   

no własnie nadzieje .... tylko że przy A Matter of Life and Death World Tour nie zawitali . No ale wiadomo od nich w sumie to nic nie zależy wiec miejmy nadzieje że się godny sponsor znajdzie który zadowili Roda i zawitaja w jakże zacnym kraju naszym :)

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 00:23   

Wiele zależy od tego jak ta trasa będzie przebiegała, jeśli w Europie będą grać na jesieni to szanse na koncerty w jej wschodniej części są nikłe, jeśli ruszą latem - spore. Tak czy inaczej, będą u nas w lecie 2010 lub 2011, na 2013/14 planowane jest wielkie pożegnalne tournee. W trasie będą kilkanaście miesięcy i zagrają największe koncerty i najbardziej widowiskowe. W Polsce pewnie też, Bruce mówił o tym na łamach niemieckiego RockHarda , co do okładki,jest w kompletnie innym guście niż wszystkie dotychczasowe i TO MI SIĘ BARDZO PODOBA! Zdjęcie nico "oszukane": wujkowie chcieli się odmłodzić !!! Film po kilkunastu seansach w BluRay cholernie mi się podoba i tyle, zero zadęcia - to jest MAIDEN :wampir:

Witkacy 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 00:33   

faust napisał/a:
MAIDEN o Polsce pamiętali zawsze, komunizm nie komunizm

:roll: Jasne - zwłaszcza w okresie od "Seventh Sona" do "A Real Live/Dead One" - kawałek czasu i parę tras popełnili - NIE musieli grać mini tournee jak poprzednio, ale 1 (JEDEN) występ na każdej trasie by nie zawadził SKORO TAK NAS LUBIĄ (PODOBNO) w kontekście faktu, że inni dostawali po PARĘ koncertów... To samo zresztą było na AMOLAD... Tu nie ma sentymentów i liczy się KASIORA mój Drogi... Jak bileciki się fantastycznie sprzedają w Szwecji (w ciągu niespełna godziny) to Ironi do nich walą na parę koncertów w ramach jednej trasy... I pojawiają się plakaty:

Dla tych co nie znają szwedzkiego - Iron Maiden kocha Skandynawię... I hasła o trzech generacjach fanów w Szwecji... Wymowa takiego plakatu chyba jest czytelna, tak? ;) A co u nas tak nie ma? No - ale my nie wykupujemy koncertów w kilkanaście czy kilkadziesiąt minut - więc raczej na plakatach nigdy nie pojawi się - "Iron Maiden kocha Polskę" :) Nas się nie kocha - nas się TOLERUJE, a najczęściej OLEWA... I nie chodzi mi tu o same koncerty, ale o takie w sumie PIERDOŁY, ale miłe dla nas - jak napisy PL, czy wzory koszulek na specjalne okazje - a chyba nasz koncert i 50 Dickinsona była taką okazją, nie? W sumie 50-tkę ma się raz w życiu... I miło by było gdyby można było sobie nabyć okolicznościową koszulkę z polskiego koncertu... Są koszulki z koncertów w Moskwie, Kanadzie, Florydzie, Nowym Jorku, Brazylii, Nowej Zelandii, Chicago, Twickenham, Paryża itd. itd. A Polski nie ma - BO PO CO? Za to jak następnym razem przyjadą - to znowu Bronek będzie walił gadki - "jacy to my nie jesteśmy zajebiści"...

Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy, faust... Rozumiem, że ich lubisz, szanujesz - ja też - ale w przeciwieństwie do Ciebie nie staram się wybielać tych facetów więcej niż potrzeba i przypisywać im cech, których ani nie posiadają, ani nie przejawiają...

Zagrali u nas dwie trasy w latach 80-tych, a potem NAS OLALI na DZIEWIĘĆ lat - też mi pamięć :roll:

איירון מיידן

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 00:55   

ee ty Faust ? to masz jakieś potwierdzone wiadomości co do tej pożegnalnej trasy 2013/14 ??
Prawda jest taka że im opłaca się grac przedewszystkim w ameryce południowej co zreszta czynia dość czesto . Przedewszystkim Brazylia bilety są śmiesznie tanie bo co zreszta widać na koncertach upychaja ludzi na siłe noi organizatorowi badz sponsorowi to sie opłaca !
A co do Polski...to może maja jakiś tam sentyment , kiedyś rzeczywiście grali po kilka koncertów , choćby na Metal 2000 byli w stolicy i katowicach, czy give me ed...til i'm dead katowice i dance of death tour wrocław 2003 ...ale teraz no way!
Ja też ich ubóstwiam ale takie sa realia biznes is biznes .

Witkacy 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 01:08   

Moonchild_ napisał/a:
ee ty Faust ? to masz jakieś potwierdzone wiadomości co do tej pożegnalnej trasy 2013/14 ??

faust napisał/a:
W Polsce pewnie też, Bruce mówił o tym na łamach niemieckiego RockHarda

Moonchild :)

Nie znam niemieckiego w stopniu pozwalającym mi na czytanie gazet, ale są tu osoby przejawiające takowe talenta ;)
Niemniej jednak - jak na razie NIE są to ani potwierdzone, ani oficjalne informacje podane do wiadomości członkom FC, czy reszcie fanów za pośrednictwem oficjalnej strony internetowej - zatem na chwilę obecną należy traktować je z przymrużeniem oka jako spekulacje, bądź też czyjeś pobożne życzenia, nie mające jak na razie nic wspólnego ze stanem faktycznym - a gadki Bronka dla jakiejś niemieckiej gazetki o tym co będzie za pięć lat - to można między bajki włożyć bo pachnie to fantastyką - nie ma planów wydania nowej płyty i szczegółów następnej trasy, ale już są tej za pięć lat... No kaman :mrgreen:

איירון מיידן

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 01:35   

no bo wkońcu tutaj Dickinson mówi "rzekomo" że trasa pożegnalna , tutaj Smith przekonuje że beda grać do póki bedą mogli , Harris znów że 15 albumów bo takie było założenie się to kupy nie trzyma :mrgreen:
no ale racja poczekajmy najpierw na płytę :)

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 07:58   

Cytat:
Harris znów że 15 albumów bo takie było założenie się to kupy nie trzyma

Niemożliwe, bo Nicko mówił, że w listopadzie b.r zaczynają pracę nad nowym albumem.

a widły są sąsiada

faust 
Dr. Rock

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 10:06   

Panie i Panowie, NIE BRONIĘ Panów z Iron Maiden jako ludzi z jednego powodu - NIE ZNAM ICH PRYWATNIE. Fakt, w latach 1988-1994 nie grali u nas, mało kto wie iż w 1988 miał odbyć się Monsters Of Rock na Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie, nie wypaliło z przyczyn organizacyjnych.

Prawdopodobnie we wspomnianym okresie nikt rzetelny o koncert MAIDEN u nas nie zabiegał, szkoda bo w okresie "Fear Of The Dark" MAIDENI znów zaczęli być u nas "Na TOPIE".

Co do Ameryki Południowej, na ostatnią serię koncertów bilety raczej tanie nie były, ludzie z zewnątrz mieli problemy z ich nabyciem. Fakt, że w tym regionie tradycyjny metal jest niewyobrażalnie popularny a zespół ma setki tysięcy fanów. Gra się tam gdzie masz fanów, nic dziwnego że tak często tam wracają.

Co do wywiadu z Rock Hardu, DICKINSON sporo już "Kaczek" strzelił, dużo obiecywał - fakt, iż tym razem sporo mówił o wieku, Nicko będzie miał prawie 60 lat. Zobaczymy, wiecznie nic w życiu nie trwa, nowy album też prawdopodobnie będzie ostatnim studyjnym, natomiast archiwa kapeli kryją kilkanaście zarejestrowanych koncertów, także w wersji dvd. Poczekamy - zobaczymy. :ironmaiden:

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 10:15   

Cytat:
natomiast archiwa kapeli kryją kilkanaście zarejestrowanych koncertów, także w wersji dvd

Że o "Best of Di'ano Years", "Best of Dickinson Years" i "Best of Bayley Years" nie wspomnę. Dodatkowo tak jak Black Sabbath wydawanie co roku remasterów, które są coraz tańsze, dodawanie wszelakich bonusów, pierdółek do wyżej wspomnianych.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

a widły są sąsiada

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 10:49   

ej nie no bez przesadu kto ci co roku je wydaje no ? :/
poczekajmy do wydania studyjnego a .....później bedzie można zaobserwować dalsze spekulacje :)

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 10:54   

Moonchild_ napisał/a:
ej nie no bez przesadu kto ci co roku je wydaje no ? :/
poczekajmy do wydania studyjnego a .....później bedzie można zaobserwować dalsze spekulacje :)

Po co czekać? Przecież IM skończyło się na debiucie.

a widły są sąsiada

Witkacy 

Wysłany: Wto 14 Lip, 09 12:28   

faust napisał/a:
mało kto wie iż w 1988 miał odbyć się Monsters Of Rock na Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie, nie wypaliło z przyczyn organizacyjnych.

Prawdopodobnie we wspomnianym okresie nikt rzetelny o koncert MAIDEN u nas nie zabiegał, szkoda bo w okresie "Fear Of The Dark" MAIDENI znów zaczęli być u nas "Na TOPIE".

faust :)

W 1988 to jeszcze byliśmy "za żelazną kurtyną" i organizowanie wielkiego festiwalu promującego zachodnie (a co za tym idzie - "złe" według ówczesnej koncepcji) zespoły było nie po myśli rządzących i organizacja nie ma tu nic do rzeczy... Jak myślisz czemu Ironi do tej pory nie zagrali np. w Chinach czy na Kubie? Dlatego, że nie mają tam fanów, czy może dlatego iż są "niewygodni"?

Gadki o "rzetelności" polskich organizatorów to czyste spekulacje - możesz mi wierzyć, że POLAK POTRAFI - naprawdę... Znam parę osób, które zajmują się organizacją w Polsce festiwali, czy PROFESJONALNYCH koncertów... Jeśli JEST zapotrzebowanie na gwiazdę prowadzone są rozmowy i negocjacje także finansowe... Nierzadko rozmowy o ewentualnym następnym koncercie zaczynają się JUŻ PO skończeniu obecnego - kiedy i zespół i management są dostępni OSOBIŚCIE na miejscu... To, że organizatorzy NIE ZABIEGAJĄ - to bajki - oni zabiegają ZAWSZE - bo to jest W ICH INTERESIE - to jest ich promocja, kasa itp - oni z tego ŻYJĄ, tak? ;)

Wrócę jeszcze do AMOLAD - wtedy też nikt rzetelny nie zabiegał, zespół nie był popularny, czy może stało się coś zupełnie innego?
Nasi organizatorzy STARALI SIĘ sprowadzić Ironów do Polski - ba! Nikt nie oczekiwał, że zagrają dla nas za darmo (za przysłowiową miskę zupy i kąt do spania) jak w 1984... Zmieniły się realia - teraz rządzi pieniądz i pomimo iż była oferowana bardzo konkretna suma pieniędzy (jaka - nie powiem - kwota padła nieoficjalnie przy okazji moich prywatnych rozmów) za JEDEN koncert Iron Maiden w Polsce na trasie AMOLAD - Ironi nie zmienili zdania... Jak widzisz cudu nie chcieli - dwa może by się nie sprzedały, ale jeden? Spokojnie :) Nawet ludzie z oficjalnego FC byli bardzo zdziwieni faktem, że nie dostaliśmy NAWET JEDNEGO koncertu podczas kiedy sama Skandynawia miała ich 11 (o ile dobrze pamiętam)...

Nie dałem za wygraną - nie przyjadą to nie przyjadą - trudno - ale przynajmniej chciałem poznać jakieś powody dlaczego... Poprosiłem pewnego Duńczyka z FC - Możesz coś dla mnie zrobić? Jak będziesz miał okazję pogadać z Rodem - zapytaj w moim imieniu - polskiego fana - o Polskę, OK? Dlaczego nie przyjechali - czy nasi nawalili, czy jak? Czy jest szansa, że przyjadą w razie ewentualnego przedłużenia trasy, czy w ogóle nie?... Gość słowa dotrzymał i podpytał Rodericka - ów odparł szczerze, że owszem Polacy chcieli, ale Iron Maiden NIE BYŁO ZAINTERESOWANE występami w Polsce w ramach tej trasy... Nawet gdy będzie kolejna część trasy - również nie przyjedziemy... Co do kolejnych tras - być może, ale AMOLAD Tour in Poland - No...

I nagle wszystko wydało mi się oczywiste, choć nawet tego nie zakładałem - nie przyjechali, bo NIE CHCIELI - tak zwyczajnie i po prostu... A jeśli ktoś czegoś NIE CHCE, to żeby nie wiem jak starała się druga strona - nic z tego nie wyjdzie...

Także z takimi opiniami, że to ZAWSZE my jesteśmy winni - to ostrożnie... Owszem - PRYWATNIE są to bardzo mili i sympatyczni goście i PRYWATNIE nas lubią - innych zresztą też - jeszcze innych nie za bardzo lubią (USA) mimo to - stale u nich grają, tylko jakoś u nas od czasu do czasu - jak chłopaki mają ochotę przejechać się na wieś - sorry ale takie mam czasami wrażenie ;)

איירון מיידן

Odpowiedz do tematu