Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Wto 19 Cze, 07 14:08 CoB vs In Flames
Co prawda jest temat o CoB i jest temat o In Flames, ale jakoś nigdy nie rozmawialiśmy na temat co jest lepsze. Oba zespoły to na dzień dzisiejszy dwaj liderzy melodic death metalu... Który lepszy?? Tylko proszę o uzasadnienia swoich opinii :wink:
Wysłany: Wto 19 Cze, 07 14:22
In Flames. Nie wiem czemu ale piosenki CoB jakoś mi się nie podobają (słuchałem 2 albumów). Za to In Flames jest zaje*iste. No może trochę nie pasują mi kawałki z pierwszego albumu ale reszta to bomba.
Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Wto 19 Cze, 07 14:28
Oba zespoły kocham. Oba są w mojej 10 najlepszych zespołów. Ale... wg mnie CoB jest lepsze. Chociaż znam je znacznie krócej (i w związku z tym mam mniej odsłuchań na last.fm). Dlaczego lepsze?? Otóż... największym plusem Childrenów są klawisze, których w In Flames ze świecą szukać. Poza tym wokal w Childrenach jest IMO lepszy (brzmieniowo, barwowo, umiejętnościowo i w ogóle), chociaż ten w In Flames też nie jest zły, a wręcz przeciwnie. Po trzecie wszystkie albumy Childrenów mi się podobają, a w In Flames podobają mi się tylko te po Colony włącznie :smile: Czyli wybór prosty... CoB
moim zdaniem lepsze jest IN FLAMES :!: ponieważ jest to drugi zespól po IM którego najwięcej słucham
grają za***isty melodic death metal dlatego ich uwielbiam, za tą melodyjność chodź CoB tez jej nie brakuje i tez ten zespól bardzo lubię ale jak mam sobie posłuchać czegoś to wybieram IN FLAMES
In Flames jest dla mnie czasami za monotonne. COB ma baaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze technicznie rozbudowane utwory i po prostu się nie nudzą, po za tym są dla mnie inspiracją do grania, świetnie ćwiczenie ich kawałków robi na prędkość i dokładność grania COB RZĄDZI!!!!
_________________ When I'm blind and I think I see everything,
Convincing myself again.
Wiek: 22 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 946 Skąd: Pi-Ramzes
Wysłany: Nie 14 Paź, 07 19:21
Gałąź napisał/a:
In Flames jest dla mnie czasami za monotonne. COB ma baaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze technicznie rozbudowane utwory i po prostu się nie nudzą, po za tym są dla mnie inspiracją do grania, świetnie ćwiczenie ich kawałków robi na prędkość i dokładność grania COB RZĄDZI!!!!
a czemu tu się dziwić jak Alexi rzucił szkołę by się szkolić w grze na gitarze...sam oczywiście^^
_________________ Save me smiling Jesus, get off that cross...