UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzisz o...?
Autor Wiadomość
hills runner 

Wysłany: Sob 16 Sty, 10 12:10   

bardzo stylowe nagranie Ironów, fajny melancholijny wstęp ,świetne przejście do szybszej części, bardzo dobry wokal Blaza przez cały utwór, świetne melodyjne sola ,gdzie Dave pokazuje wiele swojej klasy ,ogólnie jeden z mocnych punktów płyty

Assasin

blokers 

Wysłany: Sob 16 Sty, 10 13:26   

Jakoś nie przepadam. Jeden ze słabszych punktów jednego ze słabszych albumów :mrgreen:

co sądzisz o - Genghis Khnan

Mateusz 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 01:02   

Coś w tym kawałku jest takiego, że zawsze mi się on podoba. Może to taka mała perełka na Killers?
Kawałek za razem mocny i spokojny, zrównoważony... Wpadający w ucho riff zresztą bardzo przyjemny dla ucha i ciekawa melodia.
Myślę, że podobnie jak Ides Of March nadałby się na opener, może jest trochę za długi jak na intro ale w porządku.

co sądzisz o "Be Quick Or Be Dead"?

hills runner 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 11:17   

Bardzo agresywny, szybki, świetnie otwierający płytę, bardzo dobra sekcja rytmiczna napędzą te nagranie,do tego hałaśliwy nawet jak na Bruce'a wokal, znakomite zwrotki i bardzo dobry refren ,szybkie,znakomite solówki i dobry tekst ,ogólnie mocno heavy-metalowy kawałek

Sun and Steel

Pan Różowy 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 11:51   

Długo musiałem się przekonywać do tego kawałka (przez długi czas przewijałem go podczas słuchania PoM), ale teraz uważam, że to na prawdę dobry utwór. Fajny, taki typowo maidenowy riff, genialna solówka. Jedynie tekst troszkę odstaje.

The Fallen Angel

salomonek666 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 13:25   

Ten utwór od samego jego początku ostro kopie po głowie. Tekst dot. Lucyfera i spraw ostatecznych... Jest mhrokk! Do tego bardzo przyjemne dla ucha solówki i wyjście z solówką Janka w refren jest w moim przekonaniu czymś absolutnie genialnym. Jedyne, co by się chciało powiedzieć po przesłuchaniu, to czemu tak krótko? I, dlaczego nie grali go na koncertach? (no może poza Buenos 01')

to może:
These Colours Don't Run

I stooped down, and bound it on
To walk forward through eternity...

Kiezix 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 16:00   

Bardzo lubię ten wstęp z tym takim jakby "tup tup". Jak się już rozkręca to dzieje się na prawdę wiele. Tam ciekawie perkusja tam fajny rif. Chce się wtedy wsłuchać w każdy instrument. Ogólnie bardzo cenię sobie ten kawałek. Jeden z ulubionych z AMOLAD.

Alexander the Great

I will hope, my soul will fly, so I will live forever
Heart will die, my soul will fly, and I will live forever...

http://www.lastfm.pl/user/kiezix
http://kiezix.deviantart.com/

Pan Różowy 

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 17:09   

Genialny kawałek, jeden z najlepszych na SiT. Świetne intro, genialne wymiany solówek, bardzo podoba mi się też sposób zaśpiewania. Jeden z lepszych kawałków maiden, szkoda że na koncertach nie grają.

The Duellists

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Nie 17 Sty, 10 20:03   

Pan Różowy napisał/a:
szkoda że na koncertach nie grają.

Grają grają... Masz i nie płacz :)

http://www.youtube.com/watch?v=ugiT7KJ5jRk

Nawet dziewczynki mają jaja by to zagrać :mrgreen:

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

hills runner 

Wysłany: Pon 18 Sty, 10 08:02   

z tym Alexandrem to tez wielkie halo, bo prawda jest taka,że jedyną większą okazją do zagrania go była trasa SiT ,a nawet jakby wtedy go zagrali, to jestem pewien ,że większość ,biorąc pod uwagę że ta trasa nie ma oficjalnego wydawnictwa ,nawet by tego nie zauważyła ,bo czy ktoś specjalnie podkreśla ,że np. To Tame a Land było grane na żywo? oczywiście pomijam tu zbieraczy bootlegów i bardziej oddanych fanów...oczywiście Alexander to prześwietny kawałek, ale jak dla mnie epikiem który idealnie pasuję na granie na żywo jest Rime i cieszę się ,że go nie zabrakło na trasie SBIT która była drugą okazją by Alexandra ewentualnie zagrać....inna sprawa to ,że z płyty Somewhere in Time Ironi nigdy specjalnie materiału nie grali, jedyne kawałki które w miarę często się pojawiają w secie to Wasted Years i Heaven Can Wait

Duellists ,dobry marszowy kawałek, taki trochę pretekst do zagrania genialnych solówek gitarowych idealnie odzwierciedlających klimat albumu które stanowią 2/3 utworu, bardzo mocne wokale Bruce'a choć jak dla mnie troszeczkę za słabo wyciągnięte do przodu, świetna sekcja, ogólnie typowy klimat Powerslave, patos, energia ,melodyka

Quest for Fire

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Pon 18 Sty, 10 18:19   

hills runner napisał/a:
z tym Alexandrem to tez wielkie halo, bo prawda jest taka,że jedyną większą okazją do zagrania go była trasa SiT

Ponoć Bruce obiecał Steveowi w 1986, że zaśpiewa Alexandra... I pewnie zaśpiewa tyle, że nie wiadomo kiedy :)

hills runner napisał/a:
inna sprawa to ,że z płyty Somewhere in Time Ironi nigdy specjalnie materiału nie grali, jedyne kawałki które w miarę często się pojawiają w secie to Wasted Years i Heaven Can Wait

Dlatego, że (jak wszystkim powszechnie wiadomo) SIT jest ulubioną płytą Bruce'a Dickinsona i gość zawsze aż rwie się do śpiewania utworów z tego albumu :)

Quest For Fire - dla mnie jeden z mocniejszych punktów POM - kolejny kawałek "kulturalny" w dorobku Ironów - tym razem oparty na świetnym filmie Jeana-Jacques'a Annauda... Jedna z dwóch perełek, która nie doczekała się wykonania na żywo...

I Live My Way

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

Mateusz 

Wysłany: Pon 18 Sty, 10 18:57   

Podobnie jak wszystkie kawałki na XF ma swój osobisty klimat... Jestem fanem twórczości z ery Blaze'a i w życiu złego słowa na X Factor bym nie powiedział - chociaż płyta dla większości nudna, to ja mam o niej własne, dobre zdanie.

Utwór w sumie nie dziwie się, że nie znalazł miejsca na płycie, bo jest trochę monotonny. Ma fajne intro i energiczne zwrotki, jednak nic poza tym.

The Aftermath

Odpowiedz do tematu