Świetny utwór, jedna z moich ulubieńszych w ostatnim czasie. Łagodny start, później trochę głośniej - ale tylko trochę, nadal ciepło dla ucha "nic, tylko słuchać"
Fear is the key?
evil_invader [Usunięty]
Wysłany: Wto 22 Gru, 09 10:13
jeden z najbardziej niedocenianych kawałków .świetny tekst, nietypowy dla maiden i genialny wokal .
Budujący nastrój wstęp i ściszony głos Bayleya by później torpedować melodyjnymi dźwiękami gitar, solo zwieńczające utwór to jedno z bardziej udanych w dorobku zespołu. Mimo zalet... utwór jest przeciętny, z niewiadomych przyczyn został dokooptowany do pierwszej w dziejach składanki typu Best Of... "Best of the Beast" zespołu?
świetny,bardzo energetyczny ,rewelacyjny riff ,znakomite harmonie ,bardzo dobry wokal Bruce'a ,naprawdę znakomite solówki ,dużo bym dał by teraz nagrali takiego rockera ,zdecydowanie jeden z najlepszych na FOTD
Where Eagles Dare...nie wiem czy już nie było czasem..
Wysłany: Wto 05 Sty, 10 18:13
Lubię ten kawałek - fajne riffy, świetna część instrumentalna, wokal Bruce`a i mocna perka. Widać Nicko chciał się popisać w końcu jego pierwszy album z ironami
co sądzisz o: Invaders
_________________ The ritual has begun satan's work is done!!!
mocno niedoceniany utwór, gdyby grali na żywo miałby taki status jak Run to the Hills, jedynie można by było troszkę nad refrenem popracować, jeden z najbardziej klasycznie heavy-metalowych kawałków zespołu ,bardzo lubię ,warto zwrócić uwagę na świetne basy Steve'a
Wstyd, ale do tej pory nie mam tego utworu w swoim zbiorze muzyki Maiden, pomimo, że słyszałam go Typowy, porywczy utwór Maiden z tamtych lat. Nie wiedziec czemu, bardzo podoba mi się solówka. A poza tym czy jakieś większe emocje? Raczej nie. Przyjemny utwór, tyle.
Ode mnieee... Face In The Sand
_________________ As I walk all my life drifts before me.
Thought the end is near I'm not sorry.
Catch my soul, it's willing to fly away.
Wysłany: Pią 08 Sty, 10 18:35
Wiem, że wielu osobom ten utwór w ogóle nie podchodzi, ale dla mnie jest jednym z ulubionych na płycie. Te syntezatory, jakoś dodają riffom dziwnej aury. Solówka Adriana, bardzo przyjemna i pasująca do całości. Może utwór nie należy do kategorii wybitnych, ale póki co, mnie się jeszcze nie znudził.
co sądzisz o: The Thin Line Between Love and Hate?
_________________ And all this vegetable world appeared on my left foot
As a bright sandal, formed immortal of precious stones and gold
I stooped down, and bound it on
To walk forward through eternity...
Przeciętny utwór. Nie wiedzieć czemu świetnie sprawdza się na koncertach, może dlatego że zwiastuje jego zakończenie? i powoduje zrozumiałe żywe reakcje fanów w celu podziękowaniu zespołowi za koncert. Mi jednak nie podoba się. Co godne pochwały to intro, motyw przewodni całego utworu ciągnący się konsekwentnie do końca.
Narzekacie na (niektóre) utwory wydane w zespół z Blazem, durzące się nie miłosiernie do samego końca. Ten utwór jest tego zwiastunem. Porównując większość (mi znanych) wykonań tego utwory..., najlepiej sprawdza się wokal - Paula.
Wysłany: Wto 12 Sty, 10 01:24
Kocham ten kawałek! Według mnie jeden z najlepszych jakie Maideni w ogóle nagrali. Bardzo dynamiczny a fragment gdy Bruce śpiewa "living on the razors edge, balancing on the ledge" jest boski A później równie genialny refren
Co sądzisz o: Strange World
_________________ The ritual has begun satan's work is done!!!
strange world... naprawdę świetny , niestety niezbyt doceniony , genialne wprowadzenie , i ten wokal Di'anno...
(dokładnie pierwszy kawałek Maiden który nauczyłam się grac na perkusji )
THE PRISONER
_________________ "That is not dead which can eternal lie
bardzo dobry utwór. Moje ulubione intro w historii Ironów, kawałek jego był długi czas u mnie sygnałem sms Energetyczny riff i wpadający w ucho śpiew. Nie jest to może wielki artyzm, ale bardzo solidny przebój. Zdecydowanie na plus oceniam : )
Spokojniejszy moment na zabójczej płycie - jeden z moich ulubionych utworów - klimatem przypomina mi The Beatles... Wciąż mam nadzieję usłyszeć go kiedyś na żywo - ale prędzej chyba trafię "6" w totka bo jeden nie umie i nie chce, a drugi nie chce zaśpiewać, a szkoda
Mission From 'Arry
(z wywiadu z Nickiem )