UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzisz o...?
Autor Wiadomość
Jaerdic 
Egoist Hedonist

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 10:41   

Imo jeden z najlepszych maidenowych openerów. Klimatyczne i charakterystyczne intro, zgrabne przejście do "właściwej" części utworu, świetny wokal Bruce'a, kapitalne solówki, no i wprowadzające do historii 7 syna, interesujące lyricsy. Czego chcieć więcej?

For the Greater Good of God

In pursuit of uniqueness and individuality we must be unlike anyone else to survive.
But in the mass of different runners, different lies we can’t make time to realize how the same we are.

MR.JACK 
Festina lente!

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 18:37   

Bardzo klimatyczny kawałek. Perfekcyjna praca trzech gitarzystów. Powtórzę się. Ach te lirysy. Tak są adekwatne do muzy. Na minus wyłącznie, vocal Bruce. Ups ja to powiedziałem? No tak bo na całym AMOLAD nie jest z nim najlepiej... Ale ogólnie utwór, to kawał Maidenwskiego kunsztu. ;)

Co sądzisz "Childhoods end"?! :)

Brooce 

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 20:04   

Piieeekielnie dobry kawałek, tak mocny! Przeszywający wokal Bruce'a, i to, i tamto...

seventh son of a seventh son...

Maciak 
Agent Tomek

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 22:11   

Dla mnie, po Infinite Dreams najlepszy kawałek na albumie :) Konkretne solówki, klimat robią swoje, nawet organki nie przeszkadzają :P , a nawet dodają uroku.

The Duellists

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 22:53   

dla mnie ogólnie Powerslave jest genialnym albumem ,ale the duellists ym w sumie niewiem... przy aces h , 2minutes to midnight , powerslave , marinerze ...
nie no fajnie oddaje klimat tego "pojedynku" fajna solówka adriana ?

DIE WITH YOUR BOOTS ON .

Yet with strange aeons even death may die."

Brooce 

Wysłany: Nie 04 Paź, 09 23:31   

Z początku wydawało mi się zbyt hałaśliwe, zbyt haotyczne. Ale teraz... bardzo fajny utwór, dobry rytm, świetny tekst - melodyjnie też daje rade :) Dobry utwór, nawet wydaje mi się lepszy od "where eagles dare". Jaki shaloony :D

Fates Warning :D

hills runner 

Wysłany: Pon 05 Paź, 09 11:32   

Bardzo dobry niedoceniany kawałek z fajnym intrem Dave'a (znam rozpoznawczy jego kawałków) ,świetnym rozwinięciem, mocnym,ostrym wokalem Bruce'a i bardzo dobrymi solówkami, taki kawałek którego poprostu się dobrze słucha

Edge of Darkness

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Pon 05 Paź, 09 17:46   

Jeden z najmocniejszych punktów The X Factor. Spokojne intro, które z czasem stanie się znakiem rozpoznawczym "nowego" Iron Maiden i prosty, mocny riff. Po trzech minutach przyspieszenie z jednym z najlepszych motywów gitarowych na albumie... Szkoda, że gra Nicka tak bezpłciowa, bo praca basu i gitar mistrzowska. Hicior pełną gębą.

Ghost of the Navigator?

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Moonchild_ 
mwahaha.

Wysłany: Pon 05 Paź, 09 22:58   

btw...czytałam ostatnio jakiś wywiad promujący bnw z bruce'm określił ten kawałek jako "epicka podróż morska jako symbol życia i my jako żeglarze ..."
Ciekawy riff , ciekawy tekst, momentami ciekawy wokal ;]

REACH OUT.

Yet with strange aeons even death may die."

Blind_Guardian 
Diclonius

Wysłany: Wto 06 Paź, 09 00:04   

Hmmm, ciężko ugryźć. Kawałek niby dobry, ale mało Ironowy. Podoba mi się wokal Adriana, to trzeba przyznać. Dla mnie kojarzy się trochę z Whitesnake, sam nie wiem czemu. Jakiś klimat ogólny tak mi nasuwa. Nie powiem aby był u mnie w czołówce ukochanych kawałków, ale czasami przyjemnie się go słucha.

z mojej strony - Out Of The Silent Planet

MR.JACK 
Festina lente!

Wysłany: Wto 06 Paź, 09 07:52   

Niesamowicie pogodny kawałek! Mnóstwo pozytywnej energii. Świetny wstęp, jakby grany na kobzach? :mrgreen: I powolny, ślamazarny głos Bruce - Out of theee siiileent planet... I "Withered hands, withered bodies begging for salvation
Deserted by the hand of gods of their of creation" Piękny moment i wszystko współgra, MOC! Szkoda tylko że tak rzadko grany podczas BNWT 00/01. :cry:

Co sądzisz o "Juanicie"?! :)

Bogi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Lis, 09 13:31   

Nudzi,niczym nie porywa.Wokal taki nijaki.Ogólnie jeden z gorszych utworów Maidenów.

Iron Maiden

agack222 

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 08:29   

Bogi napisał/a:
Nudzi,niczym nie porywa.Wokal taki nijaki.Ogólnie jeden z gorszych utworów Maidenów.

Iron Maiden
lubie, zupelnie w moim guscie piosenka, porywa, poza tym mile wspominam sytuacje kiedy pierwszy raz uslyszlam.

to może Don't Look To The Eyes Of A Stranger

Frodli 
Powerslave

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 11:45   

agack222 napisał/a:
Don't Look To The Eyes Of A Stranger
Pomimo, że może wydawać się przydługawy, to jednak bardzo dobra kompozycja z przebojową częścią instrumentalną, moim zdaniem jeden z najlepszych kawałków nagranych przez Dziewicę w latach 90.

Co sądzisz o...

Judas Be My Guide?

Ciesz się z najdrobniejszych powodów do radości, bo życie i tak codziennie daje Ci kopa ;)

Witkacy 
Jajco :D

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 12:45   

Frodli napisał/a:
Co sądzisz o...

Judas Be My Guide?

Jeden z niewielu przyzwoitych utworów na nudnym i przereklamowanym albumie...

King Of Twilight :)

איירון מיידן

P: Czym różni się perkusista od cieknącego kranu?
O: Cieknący kran ma poczucie rytmu :mrgreen:
(z wywiadu z Nickiem :) )

Mistrz 

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 13:10   

Bardzo czadowy numerek z eleganckimi chórkami. Bardzo przyjemnie się tego słucha. Dickinson rewelacyjnie. Ogólnie brzmienie Maiden z z czasów Powerslave jest moim ulubionym. No może jeszcze bardzo lubię to co zrobili w czasach Somewhere In Time.

Co sądzicie o That Girl?

MR.JACK 
Festina lente!

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 17:09   

Również jak Ty Mistrzu, najbardziej lubię okres działalności 84/87. ;) Zapodałeś, kawałek z tego okresu, mimo iż to tylko b-side to uzupełnia on wenę twórczą, która panowała wówczas w zespole. Przebojowy, chwytliwy i urzekający klimatem i melodią - to tak pokrótce streszczenie całego "Somwere in Time" jak i również tego utworu.

"Co sądzisz o" Blood Brothers?

hills runner 

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 17:12   

Utwór który może nie należy do fenomenalnych kompozycji, jest ciut za długi, ale klimat naprawdę porażający, świetne fragmenty instrumentalne ,pewnego rodzaju szlachetność, inspirację latami 70, bardzo dobra rzecz, jednak na albumie wolę kilka innych utworów.

Stranger in the Strange Land?

Mistrz 

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 17:13   

Niby fajnie jednoczy publikę na koncertach ale to takie troszkę mocniejsze pitulitu. Lepiej brzmiałoby w wersji akustycznej przy ognisku. Nie lubię tego kawałka. Zawsze go przełączam na następny.

Co sądzisz o Ive Got The Fire? Lepsza z DiAnno czy z Dickinsonem.

hills runner 

Wysłany: Pon 21 Gru, 09 17:15   

świetny kawałek, dużo lepszy z Dickinsonem

takie covery to lubię ,a nie bierzemy coś super znanego i robimy z tego zupełnie inny kawałek

ponawiam pytanie o Strangera...

Odpowiedz do tematu