Jeśli nie lubicie death metalu, to nie muicie się tu wpisywac, jednak chciałem dowiedzieć się, co o myślicie o tej kapeli, bo niewątpliwie chyba (może po za Behemothem albo Katem) żaden polski zespół nie zrobił takiej kariery na zachodzie. Według mnie to znakomity, dość kontrowersyjny zespół, jednak czytałem na amerykańskiej Wikipedii, że są najlepszym zespołem death metalowym w Europie, a to duże wyróżnienie. Są jednym z moich ulubionych zespołów.
Vader w dniach 22-24 czerwiec bedzie uczestnikiem"GRASPOP METAL MEETING"wymienie z kim bedzie gral:Aerosmith,Blind Guardian,Therion,Grave Digger-koncert pierwszego dnia festiwalu,pozatym drugiego i trzeciego dnia Iron Maiden,Sirenia,Tiamat,Ozzy,Children of Bodom-widac ze Vader jest bardzo populrny na zachodzie i lubiany
_________________ Somewhere Back In Time 08'
27-29.08.08-Graspop Metal Metting Dessel Belgia
07.08.08-Warszawa stadion Gwardii
16.08.08-Assen Holandia
Wysłany: Sob 31 Mar, 07 19:09
W sumie Vadera dość lubię, Impressions In Blood lubię jak cholera ponadto(Helleluyach(God Is Dead), Predator - miód). Ogólnie moim marzeniem jest wspólna trasa Vader/Behemoth, ale Peter cos kręci :/. Ogolnie widać, że sytuacja pomiędzy zespołami staje się dość napięta, heh.
Ogolnie widać, że sytuacja pomiędzy zespołami staje się dość napięta
Zeby to sie jakoś poukładało. Mówiłeś, ze marzysz o trasie Vadera z Behemothem. Ja Behemotha zbytnio nie lubie, Nergala growl mi sie nie podoba, Peter ma lepszy. W każdym razie jesli chodzi o płytkę Impressions in blood, to rzeczywiście jest doskonała. Świetny tez jest The art of war, Litany, Blood, nie wiem czemu, ale The beast mi się nie podoba. Lubię se posłuchac też Revelations. I przy okazji zachecam innych do wpisywania się, bo taka dobra kapela, a tak mało wpisów.
_________________ When I'm blind and I think I see everything,
Convincing myself again.
Wysłany: Wto 03 Kwi, 07 14:12
Kurde, muszę kupić Revelations. Najwyższy czas... A co do Nergala - słuchałeś Demigod? Zupełnie inny głos, dla mnie płyta absolutnie genialna, dzieło spełnione.
Se posłucham... bo z Behemotha słuchałem po tytułach- Antichristian phenomenon, Decade of therion i na prawdę mnie nie zachwycił wokal. Co innego gitary. To jest mocna strona zespołu na pewno
Convincing myself again.
Wysłany: Czw 12 Kwi, 07 20:57
Trudno byłoby się z tym nie zgodzić. Czytałem kiedyś zarąbisty wywiad z Docentem gdzie pisał jakiego sprzętu używa,jakie były jego początki na perkusji oraz udziela rad dla początkujących bębniarzy. Jak znajdę go to tu wrzucę
To by fajno było Daray też jest dobry, ale Docent, to jednak byla firma... chociaż The art of war, czy Impressions in blood, to rewelacyjne moim zdaniem płyty.
Convincing myself again.