Trochę wstyd ,że nie ma tu tematu o jednej z najważniejszych grup rockowych wszechczasów, jedna z największych inspiracji dla całego nurtu heavy-metal, wg.mnie najważniejsza.
Takie płyty jak In Rock, Machine Head czy Perfect Strangers, czy też koncertowa Made in Japan to absolutne klasyki rocka ,ale przede wszystkim znakomita muzyka której klimatu nie da się opisać.
Każdy muzyk tego zespołu to wirtuoz,z Blackmorem i Lordem na czele których pojedynki to historia muzyki!
Bez takich utworów jak Speedking ,Highway Star ,Child in Time czy Perfect Strangers to wszystko byłoby dużo uboższe, gorsze i wogóle bez sensu!
Wysłany: Pią 15 Cze, 07 13:35
Genialna kapela!! Mam do nich ogromny sentyment. Wszystkie ich kawałki mi się podobają. Moje szczególnie ulubione to:Highway Star, No No No, Burn, Speedking, Smoke On The Water, Under The Gun i jeszcze dużo bym tego wymieniał :wink: A koncertówka "Made In Japan" wprost wymiata. Kawałki na tym albumie wyszły moim zdaniem lepiej niż w studiu.
Wiek: 26 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1675 Skąd: wieś na kr
Wysłany: Pią 15 Cze, 07 14:08
ja mam ich 10 płyt (kupiłem przedwczoraj ) i jeszcze sie nie zapoznawałem, a Black Night i Child in The Time znałem już wcześniej i są świetne moim zdaniem
co do Deep Purple to obok wyzej wymienionych polecam "Purpendicular"z 1994 roku,jest to pierwszy album na ktorym zagral zmiennik Blackmore'a czyli Steave Morse-naprawde znakomity wioslarz.Plyta genjalna-Sometimes a fell like screaming,Purpendicular waltz czy Sombody stole my guitar - numery wrecz powalajace.A co do muzykow to kazdy prezentuje naprawde bardzo wysoki kunszt muzyczny.Szkoda ze szeregi tej legendarnej kapeli opuscil niedawno najbardziej mi lubiany myzyk tej formacji klawiszowiec John Lord ktory swa gra na organach Hammonda zrobil na mnie piorunujace wrazenie.
_________________ Somewhere Back In Time 08'
27-29.08.08-Graspop Metal Metting Dessel Belgia
07.08.08-Warszawa stadion Gwardii
16.08.08-Assen Holandia