UpTheIrons.info Strona Główna UpTheIrons.info
Iron Maiden pełną gębą! Wszystko o zespole i masa rozmów na inne tematy!

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy ::

Poprzedni temat «» Następny temat
Somewhere in Time...
Autor Wiadomość
Thedariel 
IRON MAIDEN!

Wysłany: Sro 18 Paź, 06 19:47   Somewhere in Time...

Hmmm.... ostatnio(sam nie wiem czemu) bardzo często słucham płyty Somewhere in Time.... płytka jak dla mnie jest genialna.... ma taki specyficzny klimat..... Jest bardzo ciekawa i odroznia sie od innych płyt Dziewicy....Na płytce są bardzo ciekawe solowki ktore we mnie pobudzają emocje:D:D Nie wiem czemu ale mam sentyment do tej płyty a szczegolnie do utworow: Wasted Years, Sea of Madness, Heaven Can Wait i do solowki z Stranger in a Strande Land hehe.... Jaki poziom waszym zdaniem przedstawia płytka Somewhere in Time?? Jakie są wasze ulubione kawałki, solowki?? I co w tej płytce sie wam nie podoba.... PEace

NivlheiM 

Wysłany: Czw 19 Paź, 06 07:47   

Ulubione kawałki to te, co wymieniłeś (poza Sea of Madness). Płyta jest ogólnie bardzo wciągająca, jak większość innych płyt Maidenów. :)

Wurzel

Wysłany: Czw 19 Paź, 06 15:27   

Bardzo fajna płyta z chyba najlepszymi solówkami jakie słyszałem na świecie żaden zespół nie ma takich solówek

qracoss 

Wysłany: Czw 19 Paź, 06 21:45   

"Somewhere In Time"to plyta na ktorej panowie Murray i Smith pokazuja swoje umiejetnosci wirtuozerskie,solowka Smitha w "Wasted Years"to mistrzostwo swiata nie wspomne o wyczynach w "Alexander the Great".Cala plyta stoi na wysokim technicznym poziomie a Dickinsona glos jest naprawde wysokich lotow,czasami mam wrazenie ze naprawde wyje "syrena alarmowa"hehe,ogolnie plyta jedna z moich ulobionych
16.08.08-Assen Holandia

Wurzel

Wysłany: Nie 22 Paź, 06 13:35   

Ja uważam że Somewhere in Time jest lepszym albumem niż Piece of Mind

Legacy 
Different World

Wysłany: Pią 27 Paź, 06 22:49   

Ajj Ten Marsz w Alexandrze! Miodny! a solo w Wasted Years typ najlepszej solowki. Jesli chodzi o wocal jest super,nikt by tak nie zaspiewał,ale niestety to nei są szczyty możliwości Bruca, Powerslave ot tam dopiero pokazał co tak na prawdę potrafi!! Dickinson i wszystko jasne !

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 13:46   

Jak dla mnie czasy Somewhere in Time-Seventh Son...-No prayer... to dla Bruce'a czasy, że tak się wyraże niezbyt ładnie szczytowe. A co do samego SiT to wg mnie jest to pierwsza 3 dokonań Maiden (podium się zmienia od czasu do czasu a SiT ciągle jest na nim, na różnych miejscach). Więc tak:
1. Caught Somewhere in Time- najlepszy opener Maiden i jeden z kandydatów na najlepszy utwór albumu, popis Bruce'a i osławione już na tym forum "the devilmaker" :mrgreen:
2. Wasted Years- utwór dobry, przereklamowany wg mnie, jednak największy przebój z płyty
3. Sea of Madness- najsłabszy utwór z płyty, wciąż jednak utrzymujący wysoki poziom
4. Heaven Can Wait- drugi kandydat na najlepszy utwór; jeden z moich ulubionych utworów Maden w ogóle; świetne ooooooo...
5. The Loneliness of a Long Distant Runner- trzeci kandydat na miano najlpeszego na płycie; wspaniałe Brucowe: "Run all alone, the loneliness of a long distant runner..."
6. Stranger in a Strange Land- utwór na swój sposób wyjątkowy; dlaczego? dlatego, że zaiera najbardziej znana (i uważaną za najlepszą) Maidenską solówkę, oczywiście Adriana Smitha
7. Deja Vu- utwór szybki, dynamiczny, wesoły, bardzo dobry...
8. Alexander the Great- najbardziej złożony utwór na płycie, jednak nie jakiś nadzwyczajny; utwór bardzo dobry i tyle...
To by było na tyle jeśli chodzi o 6 album Maidenów... :wink:

Lord of Light 
And Dark

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 20:05   

NIe będę pisał o tej tym co sądze o tej płytce i piosenkach na niej umieszczonych , bo świetnie (znowu kogoś chwalę) zrobił to Sirius, więc : PATRZ POST WYŻEJ .

NivlheiM 

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 20:16   

No i nie zapominajmy o genialnej okładce...
I nie mam tu na myśli cyber-eddiego (bo on mi akurat nie pasuje do Iron Maiden), a o szczegóły i symbolikę tła...

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 21:22   

jak dla mnie jeden z najlepszych albumów Ironów, tak jak powiedzial kolega na samym początku ma specyficzny klimat i to nadaje jej uroku

a widły są sąsiada

Sirius 
Kindermetal Hunter

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 21:36   

Lord of Light napisał/a:
NIe będę pisał o tej tym co sądze o tej płytce i piosenkach na niej umieszczonych , bo świetnie (znowu kogoś chwalę) zrobił to Sirius, więc : PATRZ POST WYŻEJ .
Widzę, że mimo nieporozumień dotyczących OT to muzycznie rozumiemy się dość dobrze :mrgreen:

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Czw 01 Mar, 07 21:39   

Sirius napisał/a:
Lord of Light napisał/a:
Widzę, że mimo nieporozumień dotyczących OT to muzycznie rozumiemy się dość dobrze :mrgreen:

Kolejny OT sie zaczyna ;]

[ Dodano: Czw Mar 01, 07 21:39 ]
Cisza przed burzą?

a widły są sąsiada

Dziku 

Wysłany: Pią 02 Mar, 07 02:34   

SiT to moja druga po 7th Son ulubiona płyta Maiden. Szczyt umiejetności dwoch muzyków - Adriana Smitha (jako kompozytora i gitarzysty solowego) oraz Bruce'a Dickinson jako wokalisty. Ten album, te solowki, te utwory bede sluchal nawet w domu starcow :)

Lord of Light 
And Dark

Wysłany: Pią 02 Mar, 07 12:28   

Jedna z lepszych okładek w historii IM.
Sirius napisał/a:
Widzę, że mimo nieporozumień dotyczących OT to muzycznie rozumiemy się dość dobrze

Staram się odzwyczaić od zwracania uwagi na OT ale z doświadczenia wiem jak forum może się zapaść przez OT (czytaj wymrzeć) ale temu forum to nie grozi.
Dziku napisał/a:
bede sluchal nawet w domu starcow

Ile masz lat ?

Dziku 

Wysłany: Pią 02 Mar, 07 14:04   

Lord of Light napisał/a:
Ile masz lat ?

20 i slucham ich dosc dlugo.

Wurzel

Wysłany: Pią 02 Mar, 07 15:19   

Wracając do Sit jedna z lepszych płyt IM kapitalne solówki i przedewszystkim bardzo dobra gra Nicka

Lord of Light 
And Dark

Wysłany: Pią 02 Mar, 07 19:13   

Przede wszystkim fajne solówki, a Nico wymiata jak na każdej innej płycie ;)

Cytat:
20 i slucham ich dosc dlugo.

Jak będziesz ich słuchać aż do czasu jak będziesz w domu starców(nie życze ci oczywiście żebyś tam trafił) to chyba pobijesz rekord :P

Apparition 

Wysłany: Sro 04 Kwi, 07 20:20   

Mój nr 2 w dyskografii Ironów. :) Niesamowite brzmienie, a do tego świetny wokal Bruce'a. Bardzo dopracowana płyta.

qracoss 

Wysłany: Czw 05 Kwi, 07 13:04   

...chyba najlepiej dopracowana plyta,partie basu miazdza jaja na stojaco :grin: ,solowki-przemyslane,plynne,kapitalne,vokal Bruca -genialny oto cale Somewhere in Time
16.08.08-Assen Holandia

Stranger 
chłop jak kołek

Wysłany: Sob 07 Kwi, 07 16:56   

qracoss napisał/a:
partie basu miazdza jaja na stojaco

wsłuchaj sie w bass 7th Sona albo Fear of the dark

a widły są sąsiada

Odpowiedz do tematu