Ja dopiero niedawno się o jakiejś żałobie dowiedziałem że jest , a ile to ma trwać ?
A i czy Ci co zginęli na drogach w święta też są zaliczani do tej żałoby ?
Ja dopiero niedawno się o jakiejś żałobie dowiedziałem że jest , a ile to ma trwać ?
żałoba jest z wiązku z pożarem hotelu socjalnego, w którym zginęło coś około 20 osób albo więcej i będzie trwała 3 dni
Mogli sobie kupić normalne mieszkania, to by nie spłoneli.
Strendżi
To pojedź do Kamienia Pomorskiego i powiedz to w oczy pogorzelcom, a nie tu na forum produkujesz "złote rady"... To, że piszesz kontrowersyjne posty z wyszukanym poczuciem humoru, to ani mnie ani nikogo innego już tu nie dziwi, ale, że tak drastycznie obniżyłeś poziom - do pisania GŁUPICH I BEZMYŚLNYCH komentarzy - to jest novum...
A jak myślisz Misiu, kto mieszka w takich hotelach socjalnych czy robotniczych? Milionerzy (a może miliarderzy) pokroju p. Gatesa, Krauzego czy Misztala czy może ludzie niezamożni, najbiedniej sytuowani, których NIE STAĆ na zakup własnego M?
Poza tym - jeśli uważasz, że "normalne" mieszkania się nigdy nie palą - to gratuluje samozadowolenia, pozostaje mi jedynie życzyć Ci, abyś Ty NIGDY nie znalazł się w takiej sytuacji - bez dachu nad głową, kiedy stracisz być może dorobek całego życia i będziesz potrzebował i oczekiwał wszelkiej pomocy od kogokolwiek, a ktoś wyskoczy Ci z komentarzem: "no przecież możesz sobie kupić drugie mieszkanie i wszystko inne, co za problem?"
(z wywiadu z Nickiem )
Hmm... mi się wydaje, że chodzi raczej o to, że żałoba narodowa jest w tym wypadku raczej nie na miejscu. Codziennie ginie więcej osób na drogach itp a jakoś się żałoby nie ogłasza. Robienie takiego cyrku tylko dlatego, że akurat spłonął dom socjalny i zginęło n osób wydaje mi się przesadzone, takie pokazywanie na siłę, że władzy "też zależy". To był po prostu wypadek, a wypadki, jak wiadomo, chodzą po ludziach. Wiadomo, jest to tragedia, ale ta tragedia dotyka rodzin ofiar, a nie całego kraju. A żałoba narodowa powinna być ogłaszana wtedy, gdy dramat dotyka wszystkich. Oczywiście to jest moje zdanie, można się nie zgadzać ;P .
In pursuit of uniqueness and individuality we must be unlike anyone else to survive.
But in the mass of different runners, different lies we can’t make time to realize how the same we are.
Wiek: 26 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1675 Skąd: wieś na kr
Wysłany: Wto 14 Kwi, 09 20:39
Cytat:
A jak myślisz Misiu, kto mieszka w takich hotelach socjalnych czy robotniczych? Milionerzy (a może miliarderzy) pokroju p. Gatesa, Krauzego czy Misztala czy może ludzie niezamożni, najbiedniej sytuowani, których NIE STAĆ na zakup własnego M?
I proszę - drugi z "Trzech Muszkieterów" melduje się równie elokwentnym postem - Nie masz neta, TV? Jak chcesz się wysikać, to też pytasz się na forum co masz zrobić?
P.S. Czy temat: "Solo i poza Maidenami" jest miejscem na dyskusję w kwestii żałoby narodowej? Od tego jest SB lub osobny temat w innych duperelach... Każda następna wzmianka o tym fakcie będzie nagrodzona niespodzianką... W
(z wywiadu z Nickiem )
Wysłany: Sro 15 Kwi, 09 20:44
Cytat:
Frodli - gitarzyści dawali radę? Z tego co słyszałem to zbyt dobrych wioślarzy Blaze nie ma.
Subiektywnie oceniam jako "za***iście"- ciężkie riffy, szybkie solówki etc. Mi się wszystko podobało (no, może perka była trochę kaszaniasta ale na to nic nie poradzę).
Wysłany: Sro 02 Gru, 09 20:31
Tak w ogóle to nowa płyta idzie
Tracklista:
1. Watching the Night Sky
2. Madness and Sorrow
3. 1633
4. God of Speed
5. City of Bones
6. Faceless
7. Time to Dare
8. Surrounded by Sadness
9. The Trace of Things That Have No Words