1. W metal war może brać każdy user forum
Propozycje
2. Kawałki mogą byc tylko metalowe !
3. Każda osoba może podawać max 5 kawałków - przy podaniu większej ilości ostatnie z listy zostaną usunięte (tak że zostanie tylko pięć)
4. Każdy może podać maksymalnie jeden kawałek jednego zespołu !. Jeżeli ktoś poda dwa (np. wpierw Metallica - Master of Puppets, a potem Metallica - Seek and Destroy) wtedy dopisany do listy zostaje tylko ten który został podany pierwszy.
5. NIE MOŻNA PODAWAC KAWAŁKÓW IRON MAIDEN
6. Proszę przy kawałku podawać link do niego umieszczony na serwisach http://www.youtube.com/ lub http://www.wrzuta.pl/
7. Kawałki proponować można do następnej środy ( 9.07.2008r. ) , później nie będzie już możliwości takiej
8. W temacie propozycji kawałków proszę podawać TYLKO kawałki, nie dyskutując o nich - do tego będzie specjalny temat Eliminacje
9. Piosenki zostaną rozdzielone do 8 grup zgodnie z ułożeniem alfabetycznym nazw zespołów (1szy zespół na liście - 1sza grupa, 2gi - 2ga , 9ty - 1sza , 10 ty druga, itd.)
10. Pierwsza runda to runda eliminacji , której celem jest doprowadzenie do ilości kawałków w grupie równej kolejnej potędze liczby 2 (2,4,8,16, ...) .
11. Każda osoba będzie podawać utwór, lub utwory , które chce wyrzucić z listy. Ilość kawałków jaką będzie można podać do wyeliminowania będzie równa ze wzoru :
ilość kawałków w grupie minus potęga liczby 2 mniejsza od tej liczby .
Czyli jak będzie 10 kawałków, eliminujecie 2 , jak 11 - 3 , itd.
12. Jest to jedyna taka runda w zabawie , więcej takich nie będzie
Rozgrywka
13. Zespoły będą rywalizować ze sobą wpierw w grupie , z przyjętymi systemami
14. Rozgrywka jest na zasadzie 1vs1 - wygrywający przechodzi dalej, przegrywający - odpada.
15. Jeden pojedynek będzie trwał jeden dzień - każdy będzie miał czas w przeciągu około 24 h oddać swój głos
16. Osoby które nie podały swoich typów w propozycjach MAJĄ PRAWO glosować jak reszta
17. Kiedy ilość utworów w grupie osiągnie liczbę dwóch - zostają one (również systemowo) mieszane z zespołami z innych grup
18. Rozgrywki finałowe oraz półfinałowe będą trwały dłużej - prawdopodobnie dwa dni na każdą.
Wszelkie pytania proszę kierować tutaj
Udanej zabawy
=================
Adnotacja , 09.07.2008r.
Eliminacje w każdej z grup trwają 3 dni !
Mecze 3 dni
Z tym że odbywają się we wszystkich grupach jednocześnie
Ostatnio zmieniony przez Laurearel Sro 09 Lip, 08 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Pon 30 Cze, 08 13:04
Genialne ^^ Tak samo było z IM War, wszystko musiało być poukładane, przemyślane, zaplanowane, zgodnie ze wzorem ^^
Ja nie rozumiem... Nie można sobie pozwolić na choć trochę spontaniczności i pójścia na żywioł? Poza tym, w przypadku grup cała zabawa skróci się niemiłosiernie. Dlaczego? Nie może trwać dłużej? Powiedzmy: pół roku?? Nie może. Czemu?? Bo Satil tak mówi...
Wiek: 19 Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 1460 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 30 Cze, 08 14:08
Sirius napisał/a:
Poza tym, w przypadku grup cała zabawa skróci się niemiłosiernie. Dlaczego? Nie może trwać dłużej? Powiedzmy: pół roku?? Nie może. Czemu?? Bo Satil tak mówi...
Nie wiesz, to nie pieprz głupot. Sam byłem za przedłużeniem zabawy.
Poprawiłem błąd, pisząc byłem myślami gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony przez NivlheiM Pon 30 Cze, 08 14:24, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 19 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1116 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 30 Cze, 08 16:33
Ja mam pytanie dotyczące tego:
Laurearel napisał/a:
10. Pierwsza runda to runda eliminacji , której celem jest doprowadzenie do ilości kawałków w grupie równej kolejnej potędze liczby 2 (2,4,8,16, ...) .
11. Każda osoba będzie podawać utwór, lub utwory , które chce wyrzucić z listy. Ilość kawałków jaką będzie można podać do wyeliminowania będzie równa ze wzoru :
ilość kawałków w grupie minus potęga liczby 2 mniejsza od tej liczby .
Czyli jak będzie 10 kawałków, eliminujecie 2 , jak 11 - 3 , itd.
Jak w grupie jest liczba kawałków równa potędze 2, np 8 to eliminujemy te 4 utwory czy grupa zostaje bez zmian?
Bo niby może się tak zdarzyć że w każdej grupie będzie załóżmy po te 8 piosenek to wtedy eliminacja przepada?
bez zmian
mi.kalisz napisał/a:
Bo niby może się tak zdarzyć że w każdej grupie będzie załóżmy po te 8 piosenek to wtedy eliminacja przepada?
tak, chyba że ilośc kawałków w innej grupie będzie równa 7 , wtedy się zobaczy Oczywiście jest to bardzo mało realna szansa, a jeżeli miałoby to skrócić podwójnie zabawę to się uzupełni kawałki
jak będzie wszędzie po 8 - eliminacja przepada, jak będzie np. w 6siu grupach po 8, a 2ch po 9 - tylko te dwie mają eliminacje
Sirius napisał/a:
Ja nie rozumiem... Nie można sobie pozwolić na choć trochę spontaniczności i pójścia na żywioł?
Tłumaczę Ci - bo mnie potem będą oskrarzały chordy wkrzuonych userów , że postawiłem ich kawałek koło faworyta jakiegoś żeby tylko odpadał
Dlatego idzie właśnie wymieszany system, który będzie dane kawałki ustawiał zgodnie z alfabetem , a nie moimi czy kogoś innego preferencjami
NIE UZNAJĘ POTOCZNYCH OKREŚLEŃ - ŻADNA GÓRA PRZEZNACZENIA, BARDOWIE, ITP NIE BĘDZIE LICZONE !!!!!!!!!!!!!!
A JAK KTOŚ NA SIŁĘ CHCE NAPISAC "BARDOWIE" NIECH NAPISZE NP. BLIND GUARDIAN (BARDOWIE) !
I NIE MAM ZAMIARU SIĘ POWTARZAC, JAK KTOŚ ZROBIŁ BŁĄD, NIECH GO POPRAWI DO NASTĘPNEGO PODLICZANIA GŁOSÓW
Wysłany: Wto 15 Lip, 08 18:18
Laurearel napisał/a:
NIE UZNAJĘ POTOCZNYCH OKREŚLEŃ - ŻADNA GÓRA PRZEZNACZENIA, BARDOWIE, ITP NIE BĘDZIE LICZONE !!!!!!!!!!!!!!
A JAK KTOŚ NA SIŁĘ CHCE NAPISAC "BARDOWIE" NIECH NAPISZE NP. BLIND GUARDIAN (BARDOWIE) !
I NIE MAM ZAMIARU SIĘ POWTARZAC, JAK KTOŚ ZROBIŁ BŁĄD, NIECH GO POPRAWI DO NASTĘPNEGO PODLICZANIA GŁOSÓW
Dziękuję !
MEA CULPA ! <bije się w pierś> MEA CULPA ! <bije się w pierś> MEA MAXIMA CULPA ! <bije się w pierś>
Już nie będę obiecuję <zabiera się do edytowania swoich głosów>
Wiek: 19 Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 1853 Skąd: ze wschodu ;]
Wysłany: Sro 16 Lip, 08 18:45
Owen napisał/a: